Скандинавські країни планують співпрацю у виробництві вакцин

16 Лютого 2022 1:36 Поділитися

Країни Північної Європи спільно досліджуватимуть можливість співпраці у виробництві вакцин. Минулого року Швеція ініціювала дослідження можливості співпраці з Норвегією, Фінляндією, Данією та Ісландією. Дискусії з цього приводу ведуться з минулого літа, коли відбулася регіональна міністерська зустріч.

3 лютого уряд оприлюднив деталі завдання інноваційній агенції Vinnova, яка разом з консультантами в решті північних країн проведе дослідження щодо співпраці у винаходженні, розробці та виробництві вакцин. У проєкті також беруть участь компанії «Innovation Norway», «Business Finland», «Landas EHF» (Ісландія) та Державний інститут сироваток (Statens Serum Institut), Данія.

Дослідження включатиме опитування компаній та організацій у скандинавських країнах, які є потенційним ресурсом для розробки та виробництва вакцин у кожній з них. Воно також має включити огляд можливостей щодо розширення операцій, нещодавніх і запланованих інвестицій у розвиток потенціалу для розробки вакцин і ланцюга виробництва в кожній країні, аналіз потенційної синергії та вразливості. Дослідження має бути завершено до 31 травня.

Опитування дає розуміння наявної залежності від імпорту та забезпечує основу для роботи в майбутньому з метою посилення пропозиції вакцин та ліків. Коментуючи ініціативу уряду, голова Норвезької фармацевтичної асоціації (Farmaceutene) Урд Андестад (Urd Andestad) зазначила: «Фармацевти мають важливе значення в усій роботі навколо виробництва ліків. Приємно бачити, що політики та міністр відкрили очі на потенціал норвезької фармацевтичної промисловості, а також на виробництво вакцин… Це також хороша можливість для норвезьких фармацевтів розвивати нові професійно захоплюючі сфери».

За матеріалами www.lakemedelsvarlden.se; www.vinnova.se; www.farmatid.no

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті