У Малаві виявлено випадок дикого поліомієліту

21 Лютого 2022 12:00 Поділитися

У серпні 2020 р. Африку було оголошено країною, вільною від дикого поліомієліту, проте 17 лютого регіональне бюро Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ), посилаючись на органи охорони здоров’я Малаві, оголосило про спалах дикого поліовірусу 1-го типу після того, як у столиці Лілонгве було виявлено випадок у маленької дитини. Це перший випадок дикого поліомієліту в Африці за понад 5 років.

Лабораторний аналіз показує, що штам, виявлений у Малаві, пов’язаний з варіантом, який циркулює в провінції Сінд у Пакистані. Оскільки це імпортований з Пакистану випадок, це виявлення не впливає на статус сертифікації дикого поліомієліту в африканському регіоні.

«Поки дикий поліомієліт існує в будь-якій точці світу, всі країни залишаються під загрозою імпорту вірусу», — зазначив Матшідісо Моеті (Matshidiso Moeti), регіональний директор ВООЗ. — Після виявлення дикого поліомієліту в Малаві ми вживаємо термінових заходів, щоб запобігти його потенційному поширенню. Завдяки високому рівню нагляду за поліомієлітом на континенті та здатності швидко виявляти вірус, ми можемо розпочати швидке реагування та захистити дітей від виснажливого впливу цієї хвороби».

Група швидкого реагування Глобальної ініціативи з ліквідації поліомієліту (Global Polio Eradication Initiative — GPEI), яка базується в Регіональному бюро ВООЗ в Африці, розгортає групу для підтримки координації, спостереження, управління даними, комунікації та операцій. Партнерські організації також надішлють команди для підтримки екстрених операцій та інноваційних рішень для кампаній вакцинації.

«Останній випадок дикого вірусу поліомієліту в Африці був виявлений на півночі Нігерії у 2016 р., а в усьому світі зафіксовано лише п’ять випадків у 2021 р. Будь-який випадок дикого поліомієліту є важливою подією, і ми мобілізуємо всі ресурси для підтримки відповіді країни», — зазначив Моджіром Ндоутейб (Modjirom Ndoutabe), координатор з поліомієліту африканського регіонального бюро ВООЗ.

За матеріалами www.afro.who.int

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті