МОЗ просить аптечні заклади надати інформацію про підключення до ЕСОЗ

22 Лютого 2022 4:24 Поділитися

МОЗ України надіслало листа керівникам аптечних закладів із проханням надати інформацію про стан підключення та роботи закладу в електронній системі охорони здоров’я (ЕСОЗ), оскільки у зв’язку із запланованим запуском електронних рецептів на рецептурні лікарські засоби виникає необхідність у підключенні аптек до цієї системи.

Інформацію про підключення МОЗ просить надавати шляхом заповнення форми за посиланням до 23 лютого 2022 р. Нижче наводимо текст листа.

МІНІСТЕРСТВО ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я УКРАЇНИ

від 21.02.2022 р. № 28/4947/2-22

Керівникам аптечних закладів

Шановні керівники аптечних закладів!

З метою виконання вимог законодавства щодо рецептурного призначення та відпуску рецептурних лікарських засобів до кінця 2022 р. запланований поетапний перехід на електронний рецепт.

Впровадження е-рецепта відбуватиметься в 3 етапи. Перший із них — призначення та відпуск антибактеріальних лікарських засобів (антибіотиків) за електронним рецептом — стартує вже у квітні цього року.

Другий етап — поширення е-рецепта на наркотичні лікарські засоби, які зараз призначаються на спеціальних рецептурних бланках форми № 3. Третій — відпуск усіх рецептурних препаратів за е-рецептом за всіма джерелами фінансування.

Також повідомляємо, що наразі триває внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України щодо Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з виробництва лікарських засобів, оптової та роздрібної торгівлі лікарськими засобами, імпорту лікарських засобів (крім активних фармацевтичних інгредієнтів).

Змінами до Ліцензійних умов передбачається реєстрація відповідних ліцензіатів у Реєстрі суб’єктів господарювання у сфері охорони здоров’я центральної бази даних електронної системи охорони здоров’я, а також забезпечення роботи з електронною системою охорони здоров’я, управління медичною інформацією та використання інших функціональних можливостей системи, які визначені законодавством у процесі провадження господарської діяльності з роздрібної торгівлі лікарськими засобами.

Відповідно до зазначеного виникає необхідність у підключенні всіх аптечних закладів до електронної системи охорони здоров’я. Прохання надати інформацію про стан підключення та роботи вашого закладу в ЕСОЗ до 23 лютого 2022 р., заповнивши форму за посиланням.

Користуючись нагодою, висловлюємо вам подяку за співпрацю щодо розвитку сфери охорони здоров’я.

Заступник міністра з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації                                         Марія Карчевич

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті