В умовах воєнного стану медичні заклади фінансуватимуться безперебійно

26 Лютого 2022 2:14 Поділитися

МОЗ зазначає, що у зв’язку з військовою агресією Російської Федерації проти України Уряд прийняв зміни, які забезпечать безперебійне фінансування медичних закладів в умовах воєнного стану.

«Я пишаюся нашими медиками, які сьогодні під обстрілами окупантів продовжують надавати медичну допомогу всім, хто її потребує. Жодна лікарня не зачинилася, всі працюють і рятують поранених. Уряд оперативно розглянув пропозицію Міністерства та підтримав запропоновані заходи щодо своєчасного забезпечення закладів охорони здоров’я фінансуванням. Прийняті Урядом зміни до Програми медичних гарантій передбачають, що кожного місяця ми виплачуватимемо 1/12 від загальної ціни договору, який заклад підписав із Національною службою здоров’я України, без додаткового надання лікарнями звітів за кількість наданих послуг», — підкреслив міністр.

Зокрема, зміни передбачають наступне: для надавачів медичних послуг, які розташовані на території дії воєнного стану, розрахунок фактичної вартості медичних послуг на місяць за всіма пакетами послуг визначається відповідно до Програми медичних гарантій. А положення договорів щодо внесення електронних даних в електронну систему охорони здоров’я не застосовується.

Запланована та фактична вартість медичних послуг для всіх напрямів Програми медичних гарантій розраховується як 1/12 від загальної ціни договору, починаючи з місяця введення воєнного стану.

У такому вигляді оплати здійснюються не пізніше місяця, у якому введено воєнний стан.

Бережіть себе та своїх рідних! Україна переможе!

За матеріалами t.me/radutsky

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті