Фармацевтичним виробникам необхідно припинити інвестувати в Росії — Європейська Бізнес Асоціація

08 Березня 2022 5:49 Поділитися

Від імені компаній — членів Комітету з охорони здоровʼя Європейської Бізнес Асоціації (ЄБА), включаючи Підкомітет з клінічних досліджень та Підкомітет з медичних виробів, звертаємося до вас (всіх світових виробників лікарських засобів та медчиних виробів, спонсорів, контрактно-дослідницьких організацій) щодо повномасштабної війни, розпочатої Росією проти нашої країни вранці 24 лютого 2022 р. Росія завдала ракетно-повітряних ударів по всіх регіонах України, в тому числі по цивільних об’єктах.

Російські війська, диверсійні групи, численні угруповання танків та важкої воєнної техніки вторглися в Україну з кількох напрямків, руйнуються міста та села нашої країни, гинуть громадяни України, зокрема, мирні жителі, діти, жінки, особи похилого віку. Це повномасштабне вторгнення Росії в Україну триває вже дев’ять днів.

Всі українці, їх родичі, друзі зараз переховуються в бомбосховищах, станціях метро, аби залишитися в живих. Наші найбільші міста знаходяться у цілодобовій облозі та під безперервними бомбардуваннями і ракетними ударами. Наші люди залишають свої домівки, пацієнти не можуть отримати необхідне лікування.

Агресія та терористичні дії Росії проти України призвели до масових вбивств українських громадян, залишили багато сімей без домівок.

З кожним днем цієї війни, розпочатої проти нашої незалежної держави, Росія втрачає людське обличчя. По всій смузі наступу фіксуються численні випадки порушення російським агресором законів війни та міжнародного гуманітарного права. Найпоширеніші військові злочини російських окупантів: використання зброї проти цивільного населення, бомбардування, ракетні та артилерійські обстріли машин швидкої допомоги, дитячих будинків, садочків, шкіл, лікарень, житлових кварталів, – призвели до руйнування об’єктів цивільної інфраструктури.

Ворог для прикриття використовує державну символіку і форму Збройних сил України, Національної гвардії та Національної поліції України. Українські прапори вивішуються на колонах російської військової техніки. Колони танків та бронетранспортерів агресора обстріляли помешкання місцевих жителів в Чернігівській обл., свідомо зруйнували інфраструктурні об’єкти та помешкання в Київській обл.

Крім того, зафіксовані випадки, коли противник вивішує білий прапор на своїй техніці нібито для того, щоб здатися. Проте після наближення до українських позицій окупанти починають відкривати вогонь на ураження. Окупанти принесли гуманітарну катастрофу у Волноваху. Російські окупанти отримали ненависть і зневагу мирного населення.

Ми звертаємося до всіх світових виробників лікарських засобів та медичних виробів, спонсорів, контрактно-дослідницьких організацій із закликом приєднатися до міжнародних санкцій та припинити інвестувати в нові технології та фармацевтичні дослідження і розробки в Росії. Ми закликаємо вас припинити клінічні дослідження ваших інноваційних препаратів у Росії.

Європейська Бізнес Асоціація

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті