Робота ЕСОЗ в умовах воєнного стану

08 Березня 2022 3:57 Поділитися

Попри всі загрози медики продовжують працювати.

ДП «Електронне здоров’я» надало коротку пам’ятку щодо роботи електронної системи охорони здоров’я (ЕСОЗ) в умовах воєнного стану.

Якщо відсутній зв’язок з ЕСОЗ протягом 2–24 год – всі записи рекомендовано робити вручну на паперових формах первинно-облікової документації. Дані в ЕСОЗ вводяться після відновлення доступу до системи наступного робочого дня.

У разі відсутності доступу до ЕСОЗ у період 24–48 год внесення записів, що стосуються первинно-облікової документації, має відбутися протягом наступних 2 робочих днів.

У разі відсутності доступу до ЕСОЗ більш ніж 48 год медичні записи можуть вноситися за наявності часу у медичного працівника при відновленні такої технічної можливості.

При доступності ЕСОЗ, але високому навантаженні медичного персоналу через велику кількість звернень, при наданні термінової медичної допомоги фіксуються лише факт звернення, діагноз, перелік маніпуляцій (додаткова інформація вводиться за можливості).

На період воєнного стану МОЗ України рекомендує видавати паперове свідоцтво про народження.

Якщо заклад не має доступу до ЕСОЗ, лікарі можуть виписати паперовий рецепт. Аптека фіксує код та номер та видає ліки за паперовим рецептом за наявності.

За матеріалами www.facebook.com/ezdorovya

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті