В умовах воєнного стану Держлікслужба продовжує здійснювати свої повноваження у щоденному режимі роботи

09 Березня 2022 11:28 Поділитися

Державна служба України з лікарських засобів та контролю за наркотиками (далі – Держлікслужба) наголошує, що відповідно до:

  • Указу Президента України від 24 лютого 2022 р. № 64/2022 «Про введення воєнного стану в Україні»;
  • наказу Міністерства охорони здоров’я України від 7 березня 2022 р. № 427 «Щодо забезпечення безперервної роботи» та з метою забезпечення безперервної роботи сфери охорони здоров’я України в умовах воєнного стану,  здійснює свої повноваження у щоденному режимі роботи та працює для забезпечення безперебійного постачання ліків.

У повідомленні зазначається, що спільно з Міністерством охорони здоров’я здійснюється моніторинг асортименту та цін на лікарські засоби в аптечних мережах, проводяться зустрічі та обговорення щодо налагодження постачань з власниками найбільших дистриб’юторських мереж.

«У взаємодії з обласним військовим адміністраціями, головними управліннями  Національної поліції в областях, Києві та їх територіальними підрозділами намагаємося вирішити питання щодо додаткової охорони важливих об’єктів: складів, аптек комунальної форми власності. Більшість приватних мереж інформують, що такої допомоги поки що не потребують», — інформує Держлікслужба.

Окрім того, Держлікслужба наголошує, що наразі також постала необхідність не лише допомогти аптекам з охороною, а й домогтися пріоритетності для руху транспорту і працівників  до аптек та складів, а там, де є потреба, допомогти  з фахівцями, щоб замінити тих, які евакуювалися.

За матеріалами dls.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті