Остерігайтесь фейків та перевіряйте інформацію!

09 Березня 2022 7:36 Поділитися

Сьогодні війна в Україні точиться не лише на полях бою, а й у інформаційному просторі. Так, дуже багато інформації щодо допомоги, потреби, перевезення людей, що наразі ширяться у ЗМІ та соціальних мережах, просто необхідно перевіряти! Перш ніж відправляти кошти, волонтерів, ліки, допомогу, чи сідати до когось в машину, перевіряйте чи відповідає наявна інформація дійсності, ставте запитання, просіть документи і т.д.

Така ж сама ситуація виникає і з інформацію про компанії, що обмежують свою роботу у Російській Федерації чи йдуть з цього ринку взагалі. Наприклад, з таким стикнулася і наша компанія ТОВ «ПРОКСІМА РІСЕРЧ ІНТЕРНЕШНЛ» після повідомлення про вихід з ринку Росії та Білорусії. Таке рішення, хоч і складне за бізнес-процесами, ми вбачаємо як єдино можливе у поточній ситуації. При цьому багато тисяч наших партнерів отримали лист про те, що “ПРОКСІМА РІСЕРЧ РОСІЯ” продовжує свою діяльність та буде і в подальшому забезпечувати партнерів відповідними сервісами. Ця інформація абсолютно не відповідає дійсності. Запевняємо, що ТОВ «ПРОКСІМА РІСЕРЧ ІНТЕРНЕШНЛ» не має жодного відношення до розповсюдження цієї інформації.

А Держспецзв’язку, наприклад, попереджає про розсилання шкідливого програмного забезпечення на пошти українців. Так лист із шкідливим програмним забезпеченням може прийти на будь-яку електронну пошту.

Зазначається, українцям на пошту масово розсилають шкідливе програмне забезпечення, яке викрадає особисті дані користувачів.

Урядова команда реагування на комп’ютерні надзвичайні події CERT-UA яка діє при Держспецзв’язку, виявила розсилку електронних листів зі шкатулки [email protected] на тему «лист схвалення касового забезпечення», який містить вкладення «лист підтримки.xlsx». При його відкритті завантажується шкідливе програмне забезпечення FormBook, яке використовується для викрадення даних.

Якщо ви отримували або відчиняли вказаний лист негайно повідомте на пошту [email protected].

Тож будьте обачні, критично ставтеся до інформації, що вирує у медіа сьогодні, та завжди перевіряйте дані!

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті