До уваги суб’єктів господарювання, які здійснюють діяльність у сфері обігу підконтрольних речовин

15 Березня 2022 12:23 Поділитися

Державна служба України з лікарських засобів та контролю за наркотиками (далі – Держлікслужба) зазначає, що відповідно до листа Державної регуляторної служби України від 10.03.2022 р. на сьогодні на законодавчому рівні не встановлено особливостей врегулювання питань, пов’язаних з процедурами ліцензування та видачею документів дозвільного характеру в умовах воєнного стану.

При цьому  постановою КМУ від 28.02.2022 р. № 165 (із зміною, внесеною постановою КМУ від 09.03.2022 р. № 233) зупинено строки надання адміністративних послуг суб’єктами їх надання та строки видачі органами документів дозвільного характеру на час воєнного стану в Україні.

Держлікслужба наголошує, що зупинені строки будуть поновлені у місячний термін після припинення чи скасування воєнного стану на відповідній території України.

Окрім того, суб’єкти господарювання, у яких термін дії ліцензії на право провадження діяльності у сфері обігу наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів (далі – підконтрольних речовин) відповідно до Переліку наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів, закінчився 24.02.2022 р. варто вважати такими, що продовжили свою дію на період функціонування  військового стану та на  2 міс після його завершення.

Крім цього Держлікслужба повідомляє, що Верховною Радою України прийнято Закон України від 03.03.2022 р. № 2115-ІХ. Зазначеним законом передбачено, що подання звітності та інших документів, що вимагається відповідно до чинного законодавства, здійснюватиметься протягом 3 міс після припинення та скасування воєнного стану або стану війни за весь період неподання звітності.

За матеріалами dls.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті