Щодо продажу ліків виробництва «Фармак» на території російської федерації та республіки білорусь

22 Березня 2022 11:12 Поділитися

Як і кожен українець, «Фармак» відкрито засуджує не тільки повномасштабне воєнне вторгнення російської федерації в Україну, а й злочини проти людства та відвертий тероризм, до якого вдається країна-агресор на нашій землі.

З 24 лютого 2022 р., першого дня відкритої збройної агресії рф проти України, «Фармак» не здійснив жодного відвантаження лікарських засобів до росії та до республіки білорусь. Більше того, 24 лютого на замитненні на рб у Чернігові стояла фура з нашими ліками, на суму майже 200 тис. дол. США. Ми її розмитнили назад та передали на потреби міста Чернігів, яке одним з першим було атаковано російськими військовими.

Представництво «Фармак» на території рф було згорнуто ще у 2014 р. Тож ми не створюємо там робочі місця, не платимо податки, оренду, комунальні платежі тощо.

Ще 24 лютого цього року – тобто в перший же день відкритої збройної агресії рф проти України – «Фармак» почав передавати на потреби Міністерства охорони здоров’я, Збройних сил України, територіальної оборони, шпиталів наявні лікарські засоби. На сьогодні 87 наших співробітників захищають Україну у лавах Збройних сил України або територіальної оборони.

«Фармак» та Благодійний фонд родини Жебрівських активно підтримують Збройні сили України, медичні заклади, територіальну оборону та мирне населення. Загальний обсяг благодійної допомоги на користь армії з грудня 2021 р. по сьогодні становить понад 12 млн грн. З них лікарськими засобами – майже 9 млн грн.

Також на даний момент у «Фармак» є домовленості із нашими зарубіжними партнерами про гуманітарне постачання критично важливих ліків. Логістику ми повністю покриваємо. Частина з них, на загальну суму близько 1 млн євро, вже розвантажена в Україні. І це тільки половина з вже підтверджених поставок. Саме це дає можливість наповнювати всім необхідним склади Центру громадського здоров’я МОЗ.

Зараз компанія працює над питанням зменшення дефіциту ліків на українському ринку за рахунок внутрішніх ресурсів.

P.s. «Фармак» – сумлінна українська компанія із довгою історією та, сподіваємося, великим майбутнім. Ми не порушуємо закон і керуємося здоровим глуздом при прийнятті рішень. Ми завжди знаємо свою справу та робимо її добре. І це не тільки про виробництво якісних лікарських засобів. Але й про значну благодійну діяльність за всі роки існування «Фармак». А це сотні мільйонів гривень на розвиток освіти, підтримки лікарень, відбудову шкіл та церков, соціальні проєкти і, незмінно з 2014 р. – допомога Збройним силам України.

Слава Україні! Перемога буде за нами!

Пресслужба «Фармак»

 

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті