Роз’яснення Держпродспоживслужби щодо видачі споживачам розрахункових документів в умовах воєнного стану

24 Березня 2022 5:16 Поділитися

Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів  (Держпродспоживслужба) інформує, що наразі від суб’єктів господарювання з окремих регіонів України надходить інформація щодо обмежених запасів стрічки для касових апаратів, що використовується для друку розрахункових документів.

Законодавством встановлено, що розрахунковий документ — документ встановленої форми та змісту (касовий чек, товарний чек, видатковий чек, розрахункова квитанція тощо) створений в паперовій та/або електронній формі (електронний розрахунковий документ) зареєстрованим у встановленому порядку реєстратором розрахункових операцій або програмним реєстратором розрахункових операцій, чи заповнений вручну.

Тому з урахуванням воєнного стану в Україні у разі відсутності технічної можливості друку розрахункового документа суб’єктом господарювання можуть надсилатися електронні розрахункові документи на наданий споживачем абонентський номер чи адресу електронної пошти.

Крім того, суб’єкт господарювання може відтворити на дисплеї програмного реєстратора розрахункових операцій QR-код, що дає змогу споживачеві здійснювати його зчитування та ідентифікацію з розрахунковим документом за структурою даних, що в ньому містяться.

З метою уникнення та запобігання конфліктних ситуацій у відомстві рекомендують суб’єктам господарювання своєчасно доводити інформацію щодо форм видачі розрахункових документів шляхом її розміщення на видному і доступному для споживачів місці.

За матеріалами dpss.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті