Аптеки мають приймати як паперові, так і електронні рецепти на ліки

29 Березня 2022 10:56 Поділитися

Міністерство охорони здоров’я наголошує, що аптечні заклади України зобов’язані приймати і електронні, і паперові рецепти на лікарські засоби, зокрема – на препарати з програми «Доступні ліки» та інсуліни.

«У контакт-центр Міністерства надійшло повідомлення, що деякі аптеки не відпускають препарати за паперовим рецептом. Спільно з Державною службою України з лікарських засобів та контролю за наркотиками (Держлікслужба) ми провели вибіркові перевірку, а потім – додаткову зустріч з операторами ринку, яка стосувалася змін у нормативно-правовій базі, зроблених ще в перші дні війни. Тому зараз проблем із видачею інсулінів та препаратів з програми «Доступні ліки» за паперовими рецептами не повинно бути», — пояснив Олександр Комаріда, перший заступник міністра.

Також у повідомленні зазначається, що Міністерство разом із Держлікслужбою проводить моніторинг аптечних закладів, щоб переконатися, що усі аптеки вже використовують ці зміни. У комунальних аптеках ліки з програми реімбурсації уже відпускаються за обома видами рецептів.

Рецепти на препарати з програми «Доступні ліки» та на інсуліни повинні бути виписані на місяць.

Окрім того, МОЗ інформує, що зараз в Україні є понад мільйон флаконів інсуліну. Його також закупили централізовано і в ті населені пункти, де аптеки не працюють. Аптеки з інсуліном можна знайти за допомогою сервісу «Tabletki.ua».

За матеріалами moz.gov.ua

 

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті