росія переживає дефіцит ряду лікарських засобів на фоні санкцій через війну в Україні

04 Квітня 2022 3:40 Поділитися

Незважаючи на запевнення представників державних органів та виконавчої влади росії про те, що все під контролем, населення рф вдається до панічних закупівель. За даними агентства Bloomberg, зростання цінового тиску відмічали ще до війни, а також порушення ланцюгів поставок. Нині ж росіяни, опинившись перед загрозою економічної ізоляції, роблять запаси улюблених товарів і не тільки.

Наразі рф знаходиться на шляху до однієї з найглибших криз в її історії, оскільки курс російського рубля обвалився, а цілий ряд іноземних компаній відмовилися вести свій бізнес у країні-агресорі. За деякими прогнозами, інфляція в росії може досягти 25%.

Федеральна служба з нагляду у сфері охорони здоров’я (Федеральная служба по надзору в сфере здравоохранения) повідомила, що з кінця лютого до середини березня 2022 р. ціни на лікарські засоби в середньому зросли на 2%, при цьому на деякі життєво важливі лікарські засоби підвищення цін сягає до 40%. Збільшилася кількість звернень, пов’язаних із відсутністю певних препаратів в аптеках.

За даними опитування, проведеного з 14 по 21 березня серед більше ніж 3 тис. лікарів рф, у своїй практиці вони стикнулися з дефіцитом більш ніж 80 препаратів, у тому числі інсуліну та ібупрофену.

Слід зазначити, що більшість міжнародних фармацевтичних компаній, попри припинення інвестицій та відмову від проведення клінічних досліджень у країні-агресорі, не відмовилися від постачання основних, життєво важливих препаратів, вважаючи неправильним полишати пацієнтів без лікування, що рятує життя та є вкрай необхідним.

Поточний дефіцит певних препаратів в рф може бути зумовлений панічними закупівлями та порушенням ланцюгів поставок, проте прискорення інфляції може продовжуватися місяцями.

За матеріалами www.bloombergquint.com; www.interfax.ru

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті