Нові лікарні будуватимуть з підземними паркінгами, які можна буде використовувати як бомбосховища — Віктор Ляшко

14 Квітня 2022 3:26 Поділитися

Міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко під час візиту до лікарень Харківщини повідомив, що кожна нова лікарня, що буде збудована в Україні, має бути обладнана підземним паркінгом, який за потреби може використовуватися як підземний поверх закладу.

Зокрема, мова йде про заклади охорони здоров’я, які будуватимуться на місці зруйнованих ворогом лікарень.

«Ми відновимо кожен сантиметр у кожній лікарні, яку за цей час зруйнували ворожі снаряди. У цьому сьогодні навіть немає сумнівів. Наші медики на Харківщині неодмінно працюватимуть у нових сучасних лікарнях, які будуть побудовані відповідно до викликів сьогодення: з підземними паркінгами, в які відразу прокладаються необхідні для реанімації системи газопостачання та які за лічені хвилини можуть стати новими реанімаційними залами. Необхідність таких рішень довів як COVID-19, коли в короткий проміжок часу виникла необхідність розгорнути якомога більше ліжок, так і війна, яка ще раз показала, що написані і прийняті конвенції про заборону обстрілів цивільних лікарень для російських терористів — просто папір. Правильно запроєктований підземний паркінг стає надійним бомбосховищем з необхідними функціями для повноцінної роботи лікарні», — наголосив міністр.

За його словами, упродовж останніх півтора місяця, попри постійні обстріли та бомбардування, медики мужньо виконують свою роботу та продовжують зберігати бойовий дух.

Також до Харкова вже кілька тижнів безперебійно доставляються гуманітарні вантажі з ліками та необхідними медичними виробами, а напередодні було доставлено й 18 автівок швидкої медичної допомоги.

За матеріалами moz.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті