Литовські медики прямують на південь України

22 Квітня 2022 12:47 Поділитися

Медики з Литовської Республіки, що днями прибули в Україну, продовжують працювати у столичному регіоні. До того ж половина команди 21 квітня виїхала на південь, «де відкрилася нова рана і де литовські медики потрібні більше, ніж у столиці». Дванадцять лікарів та медичних сестер зустрінуть своє професійне свято — День литовських медичних працівників — у південних регіонах України. З 2004 р. у Литві медиків (усіх, хто піклується про здоров’я людей) вітають 27 квітня, згадуючи події 1918 р., коли за рішенням Державної ради Литви була створена Комісія охорони здоров’я.

Також 21 квітня почала роботу створена литовцями електронна платформа — школа для дітей з України. Зараз у школі навчається близько 1 тис. учнів, потенційно вона може залучити до 80 тис. дітей. Дистанційно працюють 24 вчителі, уроки починаються о 15:00. За даними Департаменту статистики, у Литві зареєстровано 47,3 тис. осіб — біженців війни з України, майже 19,5 тис. з яких неповнолітні.

Керівництво галузі також повідомило про реформу вищої медичної освіти. У пресрелізі міністерства охорони здоров’я від 21 квітня йдеться про подовження з наступного року тривалості навчання за програмами резидентури, запроваджено показник мінімальної тривалості професійної практики та введено функціональну роль ментора-наставника лікарів-резидентів. Очікується, що впровадження змін створить простір для удосконалення післядипломного навчання, збільшить кількість місць для проходження резидентури, кількість спеціалістів, які працюють у регіонах, зменшить дефіцит медиків та забезпечить підвищення якості медичних послуг.

За матеріалами www.delfi.lt; www.facebook.com; sam.lrv.lt;
фото: перші дні роботи литовців у Києві

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті