Провідний угорський заклад вищої освіти закінчує прийом заявок на навчання від біженців

25 Квітня 2022 12:10 Поділитися

Університет Земмельвейса (Semmelweis University), що у Будапешті, Угорщина, допомагає біженцям з України у чотирьох сферах. До речі, цей навчальний заклад вважають одним із провідних у Центральній Європі в галузі медицини та охорони здоров’я. Викладання ведеться трьома мовами (угорською, англійською, німецькою). Факультет фармацевтичних наук працює тут із 1955 р. Як зазначено на сайті, заклад готовий надати наступну допомогу:

  • безпосередньо турбується про здоров’я переселенців, які рятуються від війни в Україні;
  • за словами ректора Бела Меркелі (Béla Merkely), університет може долучити «додатковий кадровий потенціал для цієї мети за необхідності»;
  • пропонує студентам, науковцям та викладачам у галузі медицини та наук про здоров’я, а також тим, хто працює у сфері догляду за пацієнтами, можливість продовжити роботу та навчання угорською, англійською чи німецькою мовами;
  • гуртожитки Університету Земмельвейса продовжують приймати іноземних студентів-медиків, які раніше навчалися в Україні; наразі тут були розміщені студенти, що походять з Бангладеш, Гани, Єгипту, Нігерії, Індії та Ірану.

Так, у рамках підпрограми «Студенти в зоні ризику» уряд надає підтримку українським студентам, а також громадянам третіх країн, які втікають з України, щоб продовжити та завершити навчання в Угорщині. Університет Земмельвейса може прийняти 250 студентів за стипендіальною програмою, заявки на які відкриті до 30 квітня.

За потреби заклад допоможе знайти житло більшій кількості студентів, а також їхнім сім’ям. Зараз оцінюється, які громадські простори можна мобілізувати для цієї мети.

Довідково. Станом на 24 квітня 2022 р. в клініках Університету Земмельвейса лікувалося 438 амбулаторних та 114 стаціонарних пацієнтів з України. Як раніше повідомляли, 1 березня українська біженка народила хлопчика у відділенні акушерства та гінекології, а з того часу там відбулося ще сім пологів.

З 26 лютого до 24 квітня гуртожитки університету забезпечили проживання 378 біженців з України. Наразі 62 особи знаходяться у процесі виділення житла. Загалом 685 студентів подали форму на тимчасове продовження навчання в Університеті Земмельвейса, ще декілька тисяч висловили зацікавленість електронною поштою.

За матеріалами semmelweis.hu

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті