Франція доправляє 28 т медичного вантажу до України

26 Квітня 2022 12:25 Поділитися

Франція відправить в Україну понад 28 т медичного вантажу для надання невідкладної допомоги, повідомили у спільній заяві міністерства закордонних справ та охорони здоров’я 21 квітня. Ця нова партія, що прямує автомобільним транспортом через Польщу, включає генератор кисню, понад 50 дихальних апаратів та витратних матеріалів до них, понад 4,5 т ліків, «що дозволяють лікувати до 500 серйозно поранених», а також генеруючу установку струму високої потужності.

«Ці дії (…) свідчать про солідарність Франції, її лікарень, місцевої влади та бізнесу з українським народом», — додали представники міністерств. У березні французька служба переливання крові вже надала дві вантажівки профільного устаткування. Нині воно використовується в Україні. Частково ці пожертви були «фінансовані за рахунок внесків місцевих органів влади та компаній», уточнюється в пресрелізі.

Величезна частина західної допомоги Києву також складається зі зброї та військової техніки. Так, з початку війни Франція поставила військової техніки на понад 100 млн євро, заявила в середині квітня міністр збройних сил Флоренс Парлі (Florence Parly), пообіцявши «додаткові військові можливості».

За матеріалами www.leparisien.fr; www.diplomatie.gouv.fr

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті