Як зробити флюорографію в умовах воєнного стану — роз’яснення МОЗ

27 Квітня 2022 4:38 Поділитися

МОЗ України інформує, яким є порядок дій для проведення флюорографії безоплатно в умовах воєнного стану.

Так, у Міністерстві зазначають, що необхідність проведення флюорографії визначає сімейний або лікуючий лікар. За потреби він створить електронне або паперове направлення на обстеження.

У разі зміни місця проживання можна звернутися до лікаря первинної медичної допомоги у лікарні за теперішнім місцем проживання і отримати допомогу та, за потреби, — направлення на флюорографію, яку можна зробити в поліклініках, які надають амбулаторну допомогу та мають необхідне обладнання.

З направленням потрібно прийти в медичний заклад, який надає допомогу за договором з Національною службою здоров’я України (НСЗУ). Адресу найближчого закладу підкаже оператор контакт-центру НСЗУ за номером: 16-77.

Також про можливість зробити флюорографію потрібно запитати в самому закладі, уточнивши, чи є там необхідне обладнання і фахівці. Контакти всіх медичних закладів є у відкритому доступі на їх вебсайтах чи сторінках місцевої влади.

Якщо ж проведення флюорографії знадобилося під час лікування в стаціонарі, її проведуть без додаткових направлень та оплат.

За матеріалами moz.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті