У Португалії відкрито платформу для допомоги фармацевтам з України

28 Квітня 2022 10:45 Поділитися

Днями у Португалії почав функціонувати проєкт, який має на меті забезпечити «швидку та повну інтеграцію» фармацевтів з України. Платформа «Cuidafarma Love Ukraine» допомагає задовольнити «потреби з пошуку роботи спеціалістів фармації з України відповідно до наявних можливостей в аптеках-партнерах».

Десятки вакансій для українців

Оператор роздрібного ринку «Cuidafarma» разом з асоційованими фармацевтичними групами та у партнерстві з фармацевтичною компанією «Bluepharma» об’єднали зусилля з аптеками та іншими організаціями, щоб «надавати підтримку фармацевтам та фармацевтичним технікам, які постраждали від війни в Україні, що обрали своїм місцем призначення Португалію».

У роботі платформи вже бере участь 50 аптек-партнерів, які надали близько сотні пропозицій роботи для фармацевтів та фармацевтичних техніків, які виїхали з України у зв’язку з війною. Так, у переліку, датованому 13 квітня, представлено 36 вакансій для фармацевтів та 29 — для техніків. Асоціація фармацевтів (Ordem dos Farmacêuticos) також надає свою підтримку.

Через платформу «Cuidafarmа Love Ukraine» фармацевтична спільнота Португалії має намір допомогти у вирішенні основних проблем тих, хто прибуває:

  • вивчення португальської мови;
  • визначення місця проживання;
  • вибір роботи для очікуваного перехідного періоду.

Основні засади адаптації

Після прибуття до Португалії активується спеціальний механізм для негайної авторизації дозволу на проживання, який називається Тимчасовим захистом, з автоматичним виділенням ідентифікаційних номерів соціального страхування (números de identificação da Segurança Social — NISS), ідентифікаційного номера платника податків (números identificação fiscal — NIF) і доступу до Національної системи охорони здоров’я (Sistema Nacional de Saúde).

Інститут соціального забезпечення (Instituto de Segurança Social — ISS) займається розподіленням житла. Якщо фінансових ресурсів для сплати недостатньо, надається допомога. Є багато пропозицій щодо вивчення португальської мови.

За матеріалами www.cuidafarmaloveukraine.pt;
www.maisalgarve.pt;
www.maisalgarve.pt;
iefponline.iefp.pt

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті