МОЗ продовжуватиме наполягати на виході французьких фармкомпаній з російського ринку

29 Квітня 2022 10:37 Поділитися

Франція продовжить надавати всебічну підтримку нашій країні у сфері охорони здоров’я, оперативно реагувати на звернення МОЗ України щодо потреби в лікарських засобах, обладнанні та витратних матеріалах. Зокрема, вже найближчими днями Україна очікує від французьких партнерів чергову партію гуманітарної допомоги. Про це міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко повідомив під час зустрічі з Етьєном де Понсеном, Надзвичайним і Повноважним Послом Франції в Україні.

«Велика подяка нашим французьким колегам за ту допомогу, яку наша країна отримує з першого дня війни. І ми говоримо не лише про гуманітарну підтримку. Сьогодні за сприяння перших леді України та Франції важкохворі українські діти вже отримують високоспеціалізовану медичну допомогу у французьких клініках. Також ми високо цінуємо те, що Франція готова долучитися до діалогу щодо відновлення України після перемоги над агресором, особливо що стосується інвестицій у фармацевтичну та медичну галузі», — заявив міністр.

За словами В. Ляшка, нині гостро постає питання продовження діяльності світових фармкомпаній на території росії. МОЗ України, зі свого боку, продовжуватиме наполягати на виході французьких фармкомпаній з російського ринку.

«Російські терористи вбивають мирне населення, ґвалтують жінок і дітей, обстрілюють медиків і волонтерів, руйнують лікарні. Тому ми вимушені застосовувати всі можливі заходи для зупинення цих звірств, і навіть шляхом створення обмеженого доступу до лікарських засобів у країні-агресорі. У росіян є (чи, принаймні, була) можливість цьому запобігти — розпочати тиснути на владу і виводити війська з України», — наголошують у Міністерстві.

За матеріалами www.moz.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті