У Франції для фармацевтів-біженців є спеціальний професійний статус

02 Травня 2022 10:22 Поділитися

Міністерство охорони здоров’я Франції заохочує державні та приватні медичні та медико-соціальні заклади працевлаштовувати біженців з України, будь то лікарі, фармацевти, стоматологи, акушери чи фельдшери. 22 березня міністр Олів’є Веран (Olivier Véran) надіслав листа керівництву Інституційної медичної комісії (commission médicale d’établissement — CME), щоб уточнити умови визнання їхньої професійної кваліфікації.

Так, лікарі, фармацевти, стоматологи та акушери можуть отримати статус асоційованого практика (praticien associé). Його створено постановою від 29.03.2021 р. № 2021-365, в якій визначено умови прийому на роботу та перебування у цьому статусі.

Хто такі асоційовані практики?

Лікарі, стоматологи-хірурги та фармацевти, які мають дипломи, отримані в державі, що не є членом Європейського Союзу, і не зареєстровані у відповідній французькій професійній асоціації, повинні пройти адаптаційний курс.

У його рамках асоційовані практики виконують функції, делеговані одним із співробітників відповідного закладу під його безпосередню відповідальність. Зокрема, фармацевти можуть працювати в інституційних аптеках (pharmacies à usage intérieur), що забезпечують потреби різних відомств, закладів чи організацій, або виконувати функції, пов’язані зі спеціальністю, на яку орієнтований певний адаптаційний курс.

Асоційований практик отримує заробітну плату, має щорічну 25-денну відпустку, може брати участь у роботі профспілок.

За матеріалами solidarites-sante.gouv.fr; www.macsf.fr

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті