17 суб’єктів господарювання подали до Мінекономіки декларації про провадження оптової та роздрібної торгівлі ліками. Перелік

02 Травня 2022 3:26 Поділитися

Державна служба України з лікарських засобів та контролю за наркотиками (далі — Держлікслужба) продовжує інформувати щодо подання до Міністерства економіки України (далі — Мінекономіки) декларацій про провадження господарської діяльності з оптової, роздрібної торгівлі лікарськими засобами наступними суб’єктами господарювання:

– ФОП Дзюба Ірина Ярославівна;

– ФОП Кобацька Ганна Михайлівна;

– ТОВ «ФАРМАСЕЛ»;

– ТОВ «Аптека низьких цін Волинь»;

– ТОВ «ГРАНД В»;

– ТОВ «МЕДНЕКС ТРЕЙД»;

-ФОП Косюк Зоя Дмитрівна;

– ФОП Швець Станіслав Сергійович;

– ФОП Шиманська Ірина Вікторівна;

– ТОВ «СІЛЬПО-ФУД»;

– ТОВ «Миколаїв-Фарм»;

– ТзОВ фірма «Волиньфарм»;

– ТОВ «ЕКСПАНСІЯ»;

– Харківська філія ТОВ «ЕКСПАНСІЯ»;

– ТОВ «ФОРА»;

– ТОВ «ОПТМЕДФАРМПОСТАЧ».

Нагадаємо, що згідно з постановою КМУ від 18.03.2022 р. № 314 «Деякі питання забезпечення провадження господарської діяльності в період дії воєнного стану» на період дії воєнного стану право на провадження господарської діяльності з оптової та роздрібної торгівлі ліками може набуватися суб’єктами господарювання на підставі подання до Мінекономіки декларації без необхідності отримання ліцензії.

Держлікслужба ще раз наголошує, що провадження господарської діяльності з роздрібної торгівлі лікарськими засобами на підставі декларації можливе лише за умови дотримання вимог  Закону України «Про лікарські засоби»Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з виробництва лікарських засобів, оптової та роздрібної торгівлі лікарськими засобами, імпорту лікарських засобів (крім активних фармацевтичних інгредієнтів) та вичерпного переліку вимог до провадження зазначеного виду господарської діяльності.

Зокрема, торгівля лікарськими засобами може здійснюватися винятково через аптечні заклади і не може здійснюватися через будь-які заклади, крім аптечних, та поза ними. Суб’єкт господарювання може здійснювати роздрібну торгівлю лікарськими засобами за умови відповідності ліцензійним умовам провадження певного виду діяльності.

За матеріалами www.dls.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті