На окупованих територіях України закриваються лікарні, не вистачає лікарів, заборонено доставляти ліки — ГУР

02 Травня 2022 4:22 Поділитися

Громадяни, що залишаються на окупованих територіях, практично відрізані від медичних послуг. Закриваються медичні заклади, не вистачає лікарів, заборонено доставляти ліки з підконтрольних Україні територій. Про це 2 травня повідомили в Головному управлінні розвідки (ГУР) Міністерства оборони України.

З інфекційного відділення Старобільська (Луганська обл.) вивезено все обладнання, яке було надано з 2014 р. за програмами міжнародних донорів і українського Уряду. Серед вивезеного обладнання — апарати штучної вентиляції легень, необхідні для пацієнтів з COVID-19 у критичному стані.

В обласному протитуберкульозному диспансері Вовчанська (Харківська обл.) хворим з відкритою формою туберкульозу відмовили в наданні медичної допомоги та вигнали на вулицю. Приміщення, які використовувалися для лікування пацієнтів з інфекційними хворобами, заповнюють пораненими росіянами. Медичний персонал примушують працювати на окупантів. При цьому всі медики проходять процедуру перевірки на поліграфі. Тих, хто не пройшов, примусово відправляють на передову.

У приміщенні Пологівської центральної районної лікарні (Запорізька обл.) облаштовано склад боєприпасів. Персоналу забороняють надавати медичні послуги місцевому населенню.

Олешківська районна лікарня та міська лікарня Голої Пристані вимушено обслуговують потреби збройних сил російської федерації. Медичному персоналу заборонено змінювати постійне місце проживання шляхом евакуації на підконтрольну Україні територію.

Усі без винятку лікарні Балаклії (Харківська обл.) заповнені пораненими окупантами. Медичний персонал змушують виходити на роботу. Українські громадяни залишаються без медичної допомоги.

За матеріалами www.facebook.com/DefenceIntelligenceofUkraine

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті