Фармбізнесу варто відстежувати закінчення терміну дії дозволів на працевлаштування іноземців та посвідок на проживання в Україні

10 Травня 2022 3:24 Поділитися

Введення воєнного стану в Україні спричинило зміни у чинному законодавстві. Значною мірою вони пов’язані зі спрощенням процедур та продовженням строків для вчинення певних дій. Однак попри це, терміни дії дозволів на працевлаштування іноземців та посвідок на проживання в Україні продовжують діяти у звичайному режимі без будь-яких змін.

Тому враховуючи, що до керівних посад у фармацевтичному бізнесі в Україні залучаються громадяни інших держав, необхідно вчасно відстежувати закінчення терміну дії таких документів.

Наразі від органів влади відсутні офіційні повідомлення стосовно автоматичної пролонгації таких документів. У зв’язку з цим, якщо строк дії дозволу та посвідки закінчується під час воєнного стану, то існують ризики застосування санкцій як до роботодавців, так і до працевлаштованих нерезидентів. Суми таких штрафів сягають 130 тис. грн.

Тому для уникнення будь-яких негативних наслідків слід завчасно підготуватися до подання необхідних документів, враховуючи складності з логістикою доставки документів та обмеженою роботою органів влади.

За матеріалами пресрелізу ЮФ «Правовий альянс»

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті