Як отримати лікування пацієнтам з ВІЛ, туберкульозом, гепатитом в Україні і в усьому світі — роз’яснення ЦГЗ

11 Травня 2022 10:12 Поділитися

Державна установа «Центр громадського здоров’я МОЗ України» (ЦГЗ) повідомляє, що неурядові українські, регіональні, міжнародні організації у співпраці з державними установами в Україні, у тому числі ЦГЗ, організували екстрений сервіс для допомоги українцям з доступом до лікування при ВІЛ, туберкульозі, гепатиті в Україні і по всьому світу — HelpNow.

Сервіс HelpNow було запущено 1 березня 2022 р. у відповідь на кризову ситуацію, що склалася від моменту початку війни росії в Україні. Наразі він реалізується в рамках проєкту «Реагування на надзвичайну ситуацію, що склалася у зв’язку з війною, з метою підтримки внутрішньо переміщених осіб в межах України та українських біженців за кордоном — представників ключових груп населення».

Сервіс HelpNow надає інформацію українцям, як отримати доступ до антиретровірусної терапії, замісної підтримувальної терапії, протитуберкульозних препаратів, ліків, що застосовуються при вірусному гепатиті, а також ментальну допомогу як в Україні, так і за кордоном. За перших 2 міс роботи було прийнято понад 850 заявок з 35 країн усього світу. Відсоток скоординованих кейсів становить 94%. Найбільша кількість запитів від представників ключових груп надходить з Польщі, Німеччини, Чехії, Італії, Нідерландів та Іспанії.

Сервіс активно та безперестанно співпрацює з провідними урядовими та громадськими організаціями, агенціями Організації Об’єднаних Націй й активістами як на національному, так і на регіональному й міжнародному рівнях.

Для отримання допомоги достатньо відправити запит на один з наступних контактів:

Оскільки команда сервісу працює в режимі нон-стоп, щоб допомогти кожному, хто потребує доступу до лікування при ВІЛ, туберкульозі, вірусних гепатитах, а також замісної підтримувальної терапії та супутніх послуг, для підвищення якості сервісу важливий зворотній зв’язок від пацієнтів. Це допоможе краще зрозуміти потреби спільноти і розширити послуги. Для цього можна долучитися до анонімного експрес-опитування за посиланням.

За матеріалами phc.org.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті