На окупованій рф Херсонщині наростає гуманітарна криза: закінчуються ліки

16 Травня 2022 2:33 Поділитися

У жителів області немає можливості виїхати на підконтрольну Україні територію та майже обмежена можливість пересування областю. Окупанти не пропускають волонтерів з гуманітарною допомогою та грабують гуманітарні вантажі. Про це повідомила Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денисова.

За повідомленням мера міста Ігоря Колихаєва, у Херсоні ліки закінчаться за 2 тиж, уже немає розчинів для крапельниць, обмаль ліків, що застосовуються при серцево-судинних захворюваннях, не вистачає кисню. Значна потреба в лікарських засобах існує в усіх районах Херсонщини без винятку.

В області залишається близько 500 тис. осіб, до початку війни було близько 1 млн. У перші дні захоплення південного регіону окупанти розграбували велику кількість продовольчих мереж та аптек. Українські товари вивезли до Криму та росії.

«Як гуманітарку росіяни роздають продукти 5-річної давнини та ліки, у яких сплив термін придатності. При цьому в обмін на них вимагають паспортні дані, списки пенсіонерів, соціальних працівників та просто людей, які проживають у тій чи іншій громаді», — повідомила Л. Денисова, звертаючись до Комісії ООН з розслідування порушень прав людини під час військового вторгнення рф в Україну з проханням урахувати ці факти.

За матеріалами t.me/denisovaombudsman

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті