За тиждень Держлікслужбою видано 670 висновків про якість ввезених лікарських засобів

17 Травня 2022 9:11 Поділитися

Державна служба України з лікарських засобів та контролю за наркотиками (Держлікслужба) інформує, що з метою безперебійного забезпечення громадян України лікарськими засобами на час оголошення воєнного стану за минулий тиждень:

  • в рамках здійснення державного контролю якості лікарських засобів, що ввозяться в Україну, Порядок якого затверджений постановою КМУ від 14.09.2005 р. № 902, видано 670 висновків про якість ввезених лікарських засобів;
  • опрацьовано два термінові повідомлення стосовно виявлення фальсифікованих лікарських засобів, що надійшли від міжнародних організацій та національних регуляторних органів у сфері контролю якості лікарських засобів. Держлікслужбою направлено термінове повідомлення щодо виявлення одного лікарського засобу на території України. Інформацію розміщено на офіційному вебсайті Держлікслужби в розділі «Контроль якості лікарських засобів» — Інформація від міжнародних організацій та національних регуляторних органів стосовно виявлення фальсифікованих лікарських засобів»;
  • розглянуто 7 заяв суб’єктів господарювання на отримання, переоформлення, анулювання ліцензій на право здійснення господарської діяльності з обігу наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів та прийняті позитивні рішення. Видано 13 дозволів на право ввезення на територію України, вивезення з території України або транзиту через територію України наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів.

Крім цього, 10 травня 2022 р. відбулося й чергове засідання робочої групи з питань ліцензування виробництва лікарських засобів, оптової та роздрібної торгівлі лікарськими засобами, імпорту лікарських засобів (крім активних фармацевтичних інгредієнтів), за результатами чого:

  • видано 15 нових ліцензій;
  • 11 суб’єктам господарювання — розширено ліцензії, а для 1 — частково звужено;
  • 18 суб’єктам господарювання тимчасово зупинені ліцензії;
  • 77 суб’єктам господарювання частково анульовані ліцензії.

Того ж дня розглянуто заяви суб’єктів господарювання про розширення провадження виду господарської діяльності в частині імпорту лікарських засобів (крім активних фармацевтичних інгредієнтів) та внесення змін у додатки до ліцензій на провадження господарської діяльності з імпорту лікарських засобів (крім активних фармацевтичних інгредієнтів). Так:

  • видано 1 ліцензію на імпорт лікарських засобів;
  • 8 суб’єктам господарювання внесено зміни в ліцензію на імпорт лікарських засобів у зв’язку з доповненням переліку лікарських засобів, зміни переліку лікарських засобів, зміни уповноважених осіб;
  • видано 1 ліцензію на виробництво (промислове) лікарських засобів;
  • 1 суб’єкту господарювання внесено зміни в ліцензію на виробництво (промислове) у зв’язку зі зміною особливих умов провадження діяльності.

За матеріалами www.dls.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті