ЄБРР надасть підтримку фармацевтичній галузі України

19 Травня 2022 10:20 Поділитися

Забезпечення продовольчої безпеки під час війни — один з ключових елементів плану Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) для підтримки реального сектору української економіки, який охоплює 5 сфер.

Спеціальний пакет ЄБРР з підтримки продовольчої безпеки цього року передбачає надання Україні 200 млн євро інвестицій у продовольчу безпеку. До загального обсягу інвестицій 1 млрд євро, запланованого ЄБРР на цей рік в Україні, також входить підтримка фармацевтичної галузі, торгівлі, енергетичної безпеки та життєво важливої інфраструктури.

«Фінансування буде надано в найкоротші терміни для підтримки українських компаній, наприклад, у вигляді відстрочених кредитів, підтримки ліквідності та торговельного фінансування. Там, де це можливо, підприємствам допоможуть переїхати, щоб їх робота могла продовжуватися», — повідомили в ЄБРР.

Війна також створює ризики для продовольчої безпеки в глобальному вимірі, оскільки Україна є значним експортером продовольчих товарів. Її частка у світовому експорті пшениці становить майже 10%, кукурудзи — 14%, соняшникової олії — 37%.

Сільськогосподарське виробництво наразі потерпає не лише від прямих втрат внаслідок воєнних дій, а й від дефіциту чи відсутності пального, насіння, добрив та техніки. Обмеження судноплавства в Чорному морі створює довгострокові логістичні ризики.

ЄБРР негайно засудив російське вторгнення в Україну 24 лютого та пообіцяв стояти разом з Україною. На початку квітня Рада керівників ЄБРР проголосувала за призупинення на невизначений термін доступу росії та білорусі до фінансування та технічної допомоги ЄБРР. Банк уже закрив свої офіси в цих двох країнах.

За матеріалами www.ebrd.com

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті