Пункти видачі ліків та медичних виробів запрацюють у прифронтових регіонах

24 Травня 2022 10:28 Поділитися

Через війну багато українців втратили можливість отримувати повноцінні курси лікування, особливо на прифронтових територіях. Там доступ до ліків та медичних виробів став ускладненим, аптеки часто не працюють. Проте необхідність дбати про своє здоров’я ніхто не скасовував. Про це наголошує Олександр Комаріда, перший заступник міністра охорони здоров’я України.

За його словами, міністерство розробило процедуру, яка дозволяє особам з інвалідністю або пацієнтам із хронічними захворюваннями, що потребують постійного прийому ліків, отримувати необхідні препарати та медичні вироби як гуманітарну допомогу.

Так, структурні підрозділи з питань охорони здоров’я державних адміністрацій мають визначити місця, де видаватимуть ліки та медичні вироби, та повідомити про це населення. У цих пунктах пацієнти зможуть отримати необхідну їм допомогу. Для отримання хворий може показати такі документи:

  • призначення лікаря (паперовий чи електронний рецепт);
  • документ, що посвідчує особу.

Деталі про те, як можна отримати препарати в точках видачі, також слід дізнаватися в обласних департаментах/управліннях з питань охорони здоров’я, контакти яких розміщено за посиланням.

За матеріалами та фото,
facebook.com/komarida27

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті