МОЗ отримало 6 тис. тонн медичної гуманітарної допомоги за час повномасштабної війни

26 Травня 2022 2:59 Поділитися

МОЗ повідомляє, що за час воєнного вторгнення на склади Міністерства надійшло понад 6 тис. тонн різноманітної медичної гуманітарної допомоги. Сумарна вартість підтримки системи охорони здоров’я, яка сьогодні надається від благодійних організацій та країн-партнерів, оцінюється в 6,9 млрд грн.

«Сьогодні українську медичну систему, наших медиків та пацієнтів підтримує, без перебільшення, весь цивілізований світ. Наші склади працюють у режимі нон-стоп: щодня вони приймають допомогу від донорів і благодійників, обліковують, перерозподіляють та відправляють вантажі з ліками, обладнанням та «швидкими» в регіони», — зазначила заступник міністра охорони здоров’я України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Марія Карчевич.

Зокрема, днями МОЗ доставлено у 22 області України нові апарати штучної вентиляції легень. Це розподіл гуманітарної допомоги, яку нещодавно отримало МОЗ від асоціації «Медична і благодійна допомога Франція-Україна».

Також М. Карчевич додала, що за час воєнної агресії росії в Україну приїхали 296 досвідчених медиків з-за кордону, які також вирішили допомагати нашим лікарям працювати в умовах війни.

За матеріалами moz.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті