ЗСУ звільнили декілька населених пунктів Харківщини. Ситуація на межі гуманітарної катастрофи: не працюють магазини та аптеки

30 Травня 2022 3:48 Поділитися

У Харківській обл. Збройні сили України звільнили Малу Рогань, Бісквітне, Вільхівку та Елітне. Ситуація в селах на межі гуманітарної катастрофи. Зруйновані будинки, не працюють магазини та аптеки.

Для порятунку місцевих мешканців об’єднали зусилля департамент охорони здоров’я Харківської обласної державної адміністрації, Аптечна мережа «9-1-1» та аптека-бункер. Під керівництвом очільника департаменту Максима Миколайовича Хаустова фармацевти зібрали ліки та необхідні засоби гігієни і привезли гуманітарний вантаж на деокуповану територію. Не забули про подарунки для малечі та корм для тварин.

Люди зі сльозами на очах зустрічали фармацевтів у бронежилетах, які, ризикуючи життям, їхали замінованими дорогами, щоб доставити їм необхідне. Мами з малюками і старенькі, що понад 3 міс потерпали від наруги окупантів, ховаючись у льохах та підвалах, розповідали, як виживали під обстрілами, коли ні продукти, ні дитяче харчування, ні лікарські засоби придбати було неможливо, бо від аптек залишилися самі руїни.

Тепер люди врятовані. Вони не перестають дякувати своїм рятівникам, міцно стискаючи в руках пакети з символікою «Аптека 9-1-1», які дарують їм надію на життя та віру в перемогу.

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Цікава інформація для Вас:

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті