У період з 23 по 27 травня 2022 р. Держлікслужба видала майже 600 висновків про якість ввезених ліків

30 Травня 2022 4:21 Поділитися

Державна служба України з лікарських засобів та контролю за наркотиками (Держлікслужба) інформує, що у період з 23 по 27 травня 2022 р. в рамках здійснення державного контролю якості лікарських засобів, що ввозяться в Україну, Порядок якого затверджений постановою КМУ від 14.09.2005 р. № 902, та імунобіологічних препаратів, Порядок якого затверджений наказом МОЗ від 01.10.2014 р. № 698:

  • видано 596 висновків про якість ввезених лікарських засобів та про відповідність медичного імунобіологічного препарату вимогам державних і міжнародних стандартів;
  • опрацьовано 7 термінових повідомлень стосовно виявлення фальсифікованих лікарських засобів, що надійшли від міжнародних організацій та національних регуляторних органів у сфері контролю якості лікарських засобів.

Інформацію розміщено на офіційному вебсайті Держлікслужби в розділі «Контроль якості лікарських засобів. Інформація щодо якості лікарських засобів від міжнародних організацій та національних регуляторних органів».

У період з 23 по 27.05.2022 р. Держлікслужбою видано 22 дозволи на ввезення наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів. Також видано 14 ліцензій на право здійснення господарської діяльності з обігу наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів, 2 заяви про розширення провадження виду господарської діяльності і 3 заяви про анулювання ліцензій.

Окрім того, у повідомленні зазначається, що 24 травня 2022 р. відбулося чергове засідання робочої групи з питань ліцензування виробництва лікарських засобів, оптової та роздрібної торгівлі лікарськими засобами, імпорту лікарських засобів (крім активних фармацевтичних інгредієнтів). За його результатами:

  • видано 2 нові ліцензії на провадження господарської діяльності з оптової, роздрібної торгівлі лікарськими засобами;
  • для 32 суб’єктів господарювання розширено господарську діяльність з роздрібної торгівлі лікарськими засобами у зв’язку зі створенням нового місця провадження діяльності;
  • у 27 тимчасово зупинено ліцензії;
  • для 1 суб’єкта господарювання анульовано ліцензію;
  • 42 — частково анульовані.

За матеріалами dls.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті