Показник репутації фармгалузі у США знижується

02 Червня 2022 9:15 Поділитися

Протягом першого року пандемії репутація фармацевтичної промисловості у США була високою, але потім її рівень почав знижуватися, і зараз він на 15% нижчий, ніж пік наприкінці 2020 р.

Про це свідчать нові дані опитування Харріса (Harris Poll), які свідчать, що американці бачать фармацевтику у все менш позитивному світлі. Так, у березні позитивно оцінили галузь лише 47% респондентів.

Фармацевтична галузь в уявленнях людей відходить на другий план після того, як її роль була вирішальною у період пандемії. «Це надзвичайно важливий переломний момент для індустрії, — зазначив в інтерв’ю директор Harris Poll Роб Єкілек (Rob Jekielek). — Я можу сказати з 86% впевненістю, що на ці дані, які ми бачили, вплинули дві речі — це інфляція в економіці та війна в Україні».

За його словами, американців найбільше турбують заправка автомобілів, опалення будинків і годування сімей. З’являється нова «екзистенційна тривога» щодо війни в Україні та можливої ​​загрози більшого, можливо, ядерного конфлікту. Ці занепокоєння щодо інфляції та війни витісняють загрозу COVID-19.

Між тим із квітня 2022 р. у США рекомендують другу бустерну дозу мРНК-вакцини проти COVID-19 особам віком старше 50 або ≥12 років із певними станами імунодефіциту. Друга бустерна доза мРНК-вакцини також можлива для будь-якої особи, яка отримала Ad26.COV2.S (Janssen/Johnson and Johnson) як для первинної, так і для бустерної дози. Ефективність вакцини після первинної серії та одноразової бустерної дози, схоже, знижується, і обсерваційні дослідження свідчать, що друга бустерна доза пов’язана з підвищеним захистом від тяжкої форми COVID-19 і смерті, повідомляють регулятори.

За матеріалами www.fiercepharma.com; www.fda.gov; www.cdc.gov

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті