На сайті МОЗ запрацює розділ з пошуку роботи в медичних закладах — Михайло Радуцький

03 Червня 2022 2:47 Поділитися

Михайло Радуцький, голова Комітету Верховної Ради України з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування, повідомив, що МОЗ допомагатиме знайти роботу внутрішньо переміщеним медичним працівникам. Адже з початку війни тисячі медиків разом з родинами виїхали до безпечніших регіонів країни.

Тому на період воєнного стану процедуру працевлаштування медиків у місцях тимчасового проживання максимально спрощено. Формально медичні працівники залишаються працювати за основним місцем роботи, фактично — облік робочого часу відбувається вже у новому закладі охорони здоров’я, тут же виплачується зарплата.

За даними МОЗ, станом на кінець травня зареєстровано 2433 внутрішньо переміщених медичних працівники, з яких 1376 лікарів, 739 — середній медичний персонал, 318 санітарних та технічних працівників. Найбільше медиків-переселенців працевлаштували у Дніпропетровській (376), Львівській (308) та Полтавській (290) областях.

МОЗ збирає інформацію про кадрові потреби у медичних закладах через систему MedData. Дані оновлюються щотижня з розподілом за професійними групами (лікарі, середній медичний персонал, технічні працівники) та формою трудових відносин (основне місце роботи, за сумісництвом, на волонтерських засадах). Таку інформацію подають обласні департаменти охорони здоров’я.

М. Радуцький зауважив, що водночас він отримує сигнали від лікарів, що вони не завжди знають про наявність вакансій і через це не можуть знайти варіанти працевлаштування. Тому, на його думку, потрібно зробити процес пошуку роботи централізованим та зручним.

Для цього МОЗ запроваджує проєкт «Портал вакансій медичних працівників» на офіційному сайті. На цей час робота йде над формуванням та наповненням розділу, і згодом через сайт медики зможуть побачити наявні вакансії та працевлаштуватися.

За матеріалами t.me/radutsky

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті