Ходити не переходити: 4 групи осіб, яким цього літа стануть у нагоді венотоніки

Життя змінюється. Ми ще пам’ятаємо, як минулого літа натхненно писали про здоров’я ніжок прекрасної половини українства та як їм нелегко доводиться після цілого дня на підборах. Чудові часи були… І вони обов’язково повернуться, а от здоров’я, раз втративши, повернути ой як непросто. Тому не слід забувати про перші ознаки варикозної хвороби та вчасно й рішуче давати їй відсіч. З іншого боку, у лавах постраждалих від варикозної хвороби нині поповнення. Тож настав час попіклуватися про здоров’я ніг наших захисників, волонтерів та біженців. І, звичайно ж, це все силами вітчизняної фармації!

Часи змінюються — варикоз залишається!

Варикозна хвороба нижніх кінцівок характеризується трансформа­цією поверхневих вен — вони стають нерівномірно розширеними та зазвичай мають вузлуватий або звивистий вигляд, а на пізніших стадіях — появою трофічних змін та навіть виразок. Але це вже коли хвороба повністю вступила в свої права. Ми ж не будемо цього чекати? Тому варто зважати на перші дзвіночки, якими ще до появи власне варикозних вен стають такі симптоми:

  • відчуття тяжкості, втоми в ногах,
  • набряклість, що посилюється вечорами;
  • поява свербежу шкіри ніг.

Потім починають турбувати нічні судоми і тупий біль, що ламає (Гуменчук О.Ю. та співавт., 2021). Однак незважаючи на наявність цілого оберемку легковпізнаваних симптомів, багато хто списує перші ознаки варикозу на звичайну втому, перевтому після довгого робочого дня або значних фізичних навантажень. Тому часто саме фармацевт стає тією людиною, до якої пацієнти звертаються у пошуках допомоги.

Чудова четвірка, або кому фармацевт може порекомендувати венотонік?

Хто наразі належить до одних з найвразливіших груп щодо розвитку варикозної хвороби? Це чоловіки і жінки, що зазнають великих фізичних навантажень, багато часу проводять на ногах, чи навпаки змушені довгий час перебувати в малорухомому незручному положенні:

1. Дівчата та жінки (30–55 років). Тут варто зауважити, що період вагітності, прийом гормональних препаратів та мено­паузальний період є додатковими факторами ризику розвитку варикозної хвороби.

2. Волонтери та волонтерки, що невтомно працюють в режимі 24/7 і майже весь час на ногах, щоб забезпечити наших захисників та постраждалих від російської агресії всім необхідним.

3. Наші захисники — воїни Збройних сил України (ЗСУ) та Територіальної оборони, які вдень і вночі ведуть бої із важкою амуніцією за плечима, щоб ми з вами спокійно спали в своїх ліжках.

4. Люди, які рятувалися від війни, день і ніч сиділи в укриттях, добиралися по декілька діб машинами, потягами.

Як фармацевт може допомогти всім цим людям? Що порадити у випадку тяжкості, набряклості та болю в ногах?

НОРМОВЕН — вітчизняний препарат для захисників та захисниць

НОРМОВЕН — вітчизняний препарат для лікування варикозної хвороби (венолімфатичної недостатності), що характеризується важкістю у ногах, болем, нічними судомами, набряками, трофічними порушеннями, включаючи варикозні виразки, та гемороєм. До речі про геморой! Він також нікуди не подівся, ба, навіть випробування, які випали на долю багатьох, тільки посприяли його розвитку чи/або загостренню. Це і тривале сидіння (в машині, потязі при евакуації, в укриттях при тривозі), і перенесення вантажів, і значні фізичні навантаження.

НОРМОВЕН чинить венотонічну та ангіопротекторну дію, зменшує розтяжність вен та веностаз, покращує мікроциркуляцію, знижує проникність капілярів та підвищує їх резистентність, а також поліпшує лімфатичний дренаж, збільшуючи лімфатичний відтік. Дослідження показали, що застосування препарату НОРМОВЕН є ефективним при лікуванні варикозної хвороби та тромбо­флебічного синдрому у комбінації з хірургічними методами: усуває больовий синдром — у 77,8%, набряк кінцівок — у 62%, а також ефективно попереджує утворення венозних виразок (Глаголєва А.Ю., Саволюк С.І., 2019).

А ще НОРМОВЕН — справді зручний варіант лікування варикозної хвороби, особливо для чоловіків та осіб, що ведуть спартанський спосіб життя. Адже він випускається у таблетованій формі і, на відміну від мазей та гелів, для його застосування не треба мучитися і закочувати штани чи взагалі їх знімати, а потім боротися із «рослинністю» і думати, кому більше дісталося лікарського засобу шкірі чи… А з НОРМОВЕН — все просто: випив 1 таблетку спочатку 2 рази на добу, а за тиждень — 2 таблетки один раз на добу. І все!

Тож з препаратом НОРМОВЕН від українського виробника фармацевт може допомогти нашим захисникам у тилу — волонтерам, матерям та дружинам, та на фронті — воїнам ЗСУ!

Часи змінюються — варикоз залишається…

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті