Чи може алергічний риніт викликати біль у вусі?

15 Червня 2022 10:16 Поділитися

Деякі види алергії можуть призвести до розвитку болю у вусі. Так, алергічний риніт, що спричиняє закладеність та/або подразнення в носі та пазухах, може бути причиною розвитку болю та запалення у вусі. Справа в тому, що пазухи з’єднуються зі слуховими ходами, а ті, у свою чергу, — з вухами, тому їх закладеність може викликати підвищення тиску або накопичення рідини у вухах. Зокрема, алергічний риніт може викликати біль у вусі:

  • зумовлюючи накопичення рідини за барабанною перетинкою, що призводить до розвитку вушної інфекції;
  • блокуючи євстахієву трубу і викликаючи підвищення тиску, а це, у свою чергу, може бути причиною відчуття дискомфорту та болю.

Чи може алергічний риніт бути причиною розвитку вушних інфекцій? Так, виявлено, що особи із сезонним або цілорічним алергічним ринітом частіше хворіють на вушні інфекції, ніж ті, у кого його немає. Алергічний риніт може викликати подразнення стінок євстахієвої труби, яка проходить від середнього вуха до горла. Євстахієва труба допомагає збалансувати тиск між зовнішнім і внутрішнім вухом. Також при алергічному риніті може розвиватися набряк навколо євстахієвої труби, що може перешкоджати відтоку рідини із середнього вуха. Якщо ця рідина збирається за барабанною перетинкою, це підвищує ризик розмноження бактерій у цій рідині, які можуть викликати інфекцію середнього вуха.

Якщо людина відчуває біль у вусі через загострення алергічного риніту, його лікування може допомогти полегшити біль. Якщо у пацієнта відмічена інфекція вуха на фоні алергії, лікар може призначити антибіотики для її лікування. Антигістамінні, протинабрякові та знеболювальні препарати також можуть допомогти зменшити вираженість симптомів. Людині, яка відчуває біль у вусі, краще звернутися до лікаря. Він зможе визначити, чи пов’язаний біль у вусі з алергічним ринітом, чи це інфекція, а також виключити інші потенційні причини його виникнення.

За матеріалами www.medicalnewstoday.com

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті