В Україні можливе впровадження доставки ліків за допомогою дронів

16 Червня 2022 3:16 Поділитися

Олександр Комаріда, перший заступник міністра охорони здоров’я України, за результатами зустрічі із компанією — розробником новітніх логістичних рішень «Zipline» повідомив, що в Україні можливе розташування 10 інноваційних хабів для зберігання лікарських засобів та впровадження технологій автономної авіадоставки цих ліків.

Так, на території України заплановано розгортання пілотного проєкту компанії: розміщення 10 хабів-складів для зберігання лікарських засобів. Фахівці компанії планують розпочати зведення таких складів з Київського регіону, тому під час зустрічі обговорили можливе розташування хабу та потенційні маршрути доставки. Адже також компанія пропонує надання послуг з доставки ліків у 100 км від складів за 1 год з максимальною масою вантажу 2 кг.

Окрім того, важливим питанням для обговорення стало забезпечення умов зберігання/дотримання холодового ланцюга при транспортуванні, фіксування фактів доставки; також обговорили особливості роботи під час війни, зокрема з приводу безпеки використання дронів.

«Під час відновлення медичної системи, яка постраждала внаслідок військових дій, ми маємо орієнтуватися на найбільш зручні сучасні логістичні рішення. Тому вдячні донорам та колегам із «Zipline» за ініціативу та готовність працювати на благо України та покращувати доступ наших громадян до медичних послуг», — зазначив О. Комаріда.

За матеріалами moz.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті