МОЗ розширено перелік закладів — отримувачів підконтрольних речовин, наданих у якості гуманітарної допомоги

13 Липня 2022 11:12 Поділитися

Наказом МОЗ України від 11.07.2022 р. № 1194 внесено зміни до наказу Міністерства від 12.03.2022 р. № 474 «Деякі питання отримання гуманітарної та благодійної допомоги в умовах воєнного стану».

Змінами уповноважено Комунальне некомерційне підприємство (КНП) Львівської обласної ради «Обласна база спеціального медичного постачання» на отримання наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів (далі — підконтрольні речовини), необхідних для належного забезпечення сфери охорони здоров’я в умовах воєнного стану, які надходять на безоплатній основі (даруються, жертвуються) у вигляді гуманітарної та благодійної допомоги.

До цього отримувачем таких підконтрольних речовин був лише ДП «Укрмедпостач».

У зв’язку із цим, як і на ДП «Укрмедпостач», на КНП Львівської обласної ради «Обласна база спеціального медичного постачання» покладаються обов’язки:

1) у разі надходження гуманітарної та благодійної допомоги у вигляді підконтрольних речовин, забезпечити її прийняття, зберігання і розподіл між закладами охорони здоров’я, установами, організаціями, які отримали ліцензію на провадження господарської діяльності з обігу підконтрольних речовин. Розподіл проводитиметься відповідно до розподілів гуманітарної та благодійної допомоги, сформованих ДП «Медичні закупівлі України» та погоджених із заступником міністра з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Марією Карчевич з використанням інформаційно-аналітичної системи «MedData»;

2) з безпосередньої передачі гуманітарної та благодійної допомоги закладам охорони здоров’я, установам та організаціям;

3) у разі необхідності забезпечити облік та зберігання прийнятої гуманітарної та благодійної допомоги в логістичних центрах, з якими укладено договори відповідального зберігання та які отримали ліцензію на провадження господарської діяльності з обігу підконтрольних речовин;

3) із забезпечення здійснення обліку прийнятої гуманітарної та благодійної допомоги в установленому законодавством порядку.

Окрім того, змінами на ДП «Медичні закупівлі України» покладається обов’язок:

  • в інформаційно-аналітичній системі «MedData» серед іншого оновлювати щоденно інформацію про наявні залишки лікарських засобів, медичних виробів, обладнання, засобів індивідуального захисту;
  • щоденно формувати розподіл гуманітарної та благодійної допомоги на основі цієї інформації;
  • подати погоджені розподіли гуманітарної та благодійної допомоги, у тому числі з КНП Львівської обласної ради «Обласна база спеціального медичного постачання», з використанням інформаційно-аналітичної системи «MedData».
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті