Алгоритм дій для вступу на медичну або фармацевтичну спеціальність

25 Липня 2022 3:03 Поділитися

Міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко в соціальній мережі Facebook наголосив на важливості усвідомлення відповідальності під час вибору навчання за медичною спеціальністю. На офіційному сайті МОЗ можна подивитися інформацію та обрати для себе навчальний заклад у відповідному регіоні, визначитися із спеціальністю, дізнатися про кількість бюджетних місць або про вартість навчання.

Після обрання відповідного закладу слід здійснити певні кроки, якщо людина планує стати лікарем чи фармацевтом.

Так, для тих, хто вступає на основі повної загальної середньої освіти на денну форму навчання, алгоритм вступу до закладів вищої медичної освіти для здобуття ступеня магістра за спеціальностями галузі знань 22 «Охорона здоров’я» є наступним:

Крок 1. Визначитися зі спеціальністю (конкурсною пропозицією) та закладом вищої освіти, куди плануєте вступати.

Крок 2. Скласти національний мультипредметний тест (НМТ) в період з 18 липня до 10 серпня 2022 р. (основна сесія). З детальною інформацією щодо календаря проведення НМТ можна ознайомитися за посиланням: testportal.gov.ua/nmt-kalendar-provedennya.

Крок 3. Ознайомитися з переліком та підготувати необхідні документи для вступу на перший курс для вступників на базі повної загальної середньої освіти. При цьому вступники можуть подати до 5 заяв на місця державного і регіонального замовлення та до 20 заяв на небюджетні конкурсні пропозиції. Головне — не забути поставити пріоритет 1 або 2 для обраної конкурсної пропозиції.

Також з питань подання заяви або документів в електронному вигляді можна звернутися до консультаційного центру при приймальній комісії того закладу вищої освіти, до якого подаєте документи.

Крок 4. Зареєструвати електронний кабінет вступника на cabinet.edbo.gov.ua та завантажити необхідні документи з 1 липня 2022 р. Прийом заяв та документів через цей кабінет триватиме з 29 липня до 23 серпня 2022 р.

Крок 5. Пройти медичні огляди та інші доконкурсні процедури (не пізніше, ніж за день до завершення прийому заяв).

Крок 6. Дочекатися оприлюднення списку рекомендованих до вступу випускників з повідомленням про отримання чи неотримання ними права здобувати вищу освіту за кошти державного або місцевого бюджету — до 29 серпня 2022 р.

Рішення приймальної комісії про рекомендування до зарахування на місця державного і регіонального замовлення розміщується на вебсайті закладу вищої освіти, а також відображається у кабінеті вступника в Єдиній державній електронній базі з питань освіти. Рекомендованим до зарахування вступникам можуть надсилатися повідомлення засобами електронного та мобільного зв’язку.

Оприлюднення списку рекомендованих до зарахування вступників, які вступають на місця за кошти фізичних та/або юридичних осіб на відкриті та фіксовані конкурсні пропозиції, здійснюється з 18:00 2 вересня 2022 р.

Крок 7. У разі отримання рекомендації — виконати вимоги до зарахування на місця державного або регіонального замовлення — до 18:00 2 вересня 2022 р.

Подання оригіналів необхідних документів для зарахування може здійснюватися особисто та шляхом надсилання сканованих копій, з накладанням на відповідні файли кваліфікованого електронного підпису вступника.

Крок 8. Дочекатися дати зарахування:

  • 5 вересня поточного року — для вступників за кошти державного або місцевого бюджету;
  • до 30 вересня поточного року — для вступників за кошти фізичних та/або юридичних осіб.

Після успішного подання оригіналів документів до університету вступник вважається студентом.

За матеріалами www.facebook.com/viktor.liashko,

moz.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Цікава інформація для Вас:

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті