Окупанти продовжують блокувати постачання ліків на непідконтрольні Україні території — МОЗ

26 Липня 2022 12:22 Поділитися

З початку повномасштабного вторгнення в Україну рф постійно порушує норми та конвенції міжнародного права, відмовляючи в оцінці стану надання медичної допомоги пораненим полоненим українцям та тим, хто знаходиться в окупації.

МОЗ України продовжує звертатися до міжнародних організацій з проханням перевірити, як забезпечується право на медичну допомогу для українських полонених та громадян, які знаходяться на тимчасово окупованих рф територіях, а також сприяти в організації гуманітарних коридорів для доставки лікарських засобів. Про це міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко повідомив під час зустрічі з представниками Міжнародного комітету Червоного Хреста.

«Як міністр охорони здоров’я вже неодноразово звертався до різних міжнародних гуманітарних організацій із закликом втрутитися та допомогти нам в організації гуманітарних коридорів для забезпечення необхідними медикаментами наших громадян, які наразі перебувають на територіях, де росія намагається встановити окупаційний режим. Збереження людського життя та здоров’я є пріоритетом для Міністерства. Для нас дуже важливо знати та розуміти, чи надається і як медична допомога нашим громадянам, у тому числі й полоненим, в окупації», — зауважив очільник міністерства.

Нагальним питанням залишається організація доставлення на території, де рф намагається встановити окупаційний режим, лікарських засобів і медичних виробів для можливості надавати медичну допомогу. Українці на тимчасово окупованих територіях не мають доступу до необхідних препаратів. Наразі окупанти блокують будь-яку можливість уряду України передати лікарські засоби на ці території.

Раніше МОЗ України вже зверталося до представників гуманітарної організації «Лікарі без кордонів» з проханням сприяти в організації гуманітарних коридорів та отримання інформації щодо надання медичної допомоги українцям на тимчасово непідконтрольних українській владі територіях.

За матеріалами moz.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті