МОЗ створює передумови для запуску е-рецепта на ліки, що містять у складі наркотичні засоби, психотропні речовини

02 Серпня 2022 11:15 Поділитися

1 серпня на сайті МОЗ України для громадського обговорення оприлюднено проєкт постанови Уряду, яким пропонується внести зміни до постанов КМУ:

  • від 23.05.2012 р. № 458 «Про обсяги та порядок ввезення громадянами на митну територію Украї­ни лікарських засобів та спеціального дитячого харчування»;
  • від 13.05.2013 р. № 333 «Про затвердження Порядку придбання, перевезення, зберігання, відпуску, використання та знищення наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів у закладах охорони здоров’я» (далі — Порядок).

Зокрема, змінами пропонується виключити вимогу стосовно наявності в рецепті печатки лікаря чи закладу охорони здоров’я, який пред’являється громадянами при ввезенні в Україну лікарських засобів, які переміщуються в ручній поклажі та/або в супроводжуваному або несупроводжуваному багажі.

Також змінами пропонується виключити з Порядку вимогу стосовно того, що рецепти на препарати, що містять у складі наркотичні засоби, психотропні речовини, включені до таблиць II і III переліку, виписуються на спеціальних бланках. Замість цього пропонується уточнити, що такі рецепти виписують за правилами, встановленими МОЗ.

Як зазначається в супровідній документації, це дозволить забезпечити правові передумови для удосконалення контролю за призначенням, відпуском, а також використанням лікарських засобів, що у своєму складі містять наркотичні засоби, психотропні речовини, включені до таблиць II і III переліку, шляхом поступового запровадження для таких лікарських засобів електронного рецепта. Водночас ці зміни не перешкоджатимуть виписуванню рецептів на такі засоби також у паперовій формі до повноцінного впровадження електронного рецепта.

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті