Ваша допомога рятує життя: Християнська медична асоціація України шукає волонтерів

02 Серпня 2022 3:23 Поділитися
Війна — це також про людей, єднання, взаємодопомогу та віру в перемогу. Війна познайомила нас з Християнською медичною асоціацією України (Christian Medical Association; далі — ХМА), яка в мирні часи організовувала медичні конференції, табори, благодійні акції, а з початком повномасштабної воєнної агресії рф почала шукати й надавати допомогу для українських лікарів, які рятують життя в госпіталях у гарячих точках і не тільки.

Наше знайомство відбулося на початку липня, коли я як волонтер, допомагаючи медичним шпиталям на сході України, звернулася до ХМА з проханням надати ліки та медичні вироби у якості гуманітарної допомоги. В асоціації відгукнулися на моє прохання, і так почалася наша співпраця. Лише на мої 2 запити ХМА надала медичну гуманітарну допомогу вагою більше 100 кг 15 коробок з такими необхідними на сході України ліками й медичними виробами: перев’язувальні та шовні матеріали, кровоспинні, заспокійливі, протизапальні лікарські засоби, препарати, що застосовуються при серцево-судинних захворюваннях, стоматологічне приладдя, композити для формування пломб, анестетики, хірургічний інструмент та ін.

Усе це відправили до кінцевих отримувачів — лікарів, які щодня надають необхідну медичну допомогу пораненим бійцям та цивільному населенню.

Загалом за час війни ХМА відвантажила більше 130 т гуманітарної допомоги. Організовано 4 гуманітарні хаби у Львові, Харкові, Одесі та Києві.

За допомогою зарубіжних донорів ХMA намагається задовольнити медичні потреби, що постійно зростають. Зусилля Асоціації зосереджені на 3 основних напрямках:

  • організація складів для зберігання медичних товарів у різних регіонах України;
  • доставка ліків до лікарень відповідно до їх заявок;
  • забезпечення необхідними засобами парамедиків.

В Асоціації не зупиняються на досягнутому. Подальші плани ХМА:

  • збільшити кількість складів;
  • покращити логістику, щоб доставляти більше медичних товарів у найгарячіші точки України;
  • налагоджувати тіснішу комунікацію із засобами масової інформації, щоб висвітлювати роботу.

Асоціація об’єднала небайдужих людей. Щодня лікарі та фармацевти-волонтери займаються прийомом, сортуванням, обліком гуманітарної допомоги. «Працювати в ХМА — це не тільки носити футболку з нашим логотипом. Це спільнота, де ти реалізуєш свої ідеї, відкриєш потенціали та матимеш спілкування з крутими та вмотивованими людьми», — наголошують у ХМА.

Зважаючи на великі обсяги роботи та кількість запитів, штаб Асоціації у Львові запрошує долучитися до добрих справ медичних і фармацевтичних працівників, які готові зробити свій внесок у перемогу.

Яку роботу потрібно виконувати:

  • облік медичних препаратів та обладнання;
  • сортування отриманої допомоги;
  • формування відправлень;
  • складання накладних та актів;
  • робота із замовниками.

Якщо ви готові простягнути руку допомоги, зв’яжіться з ХМА на сторінці http://www.facebook.com/hmma.ua.

Ваша допомога рятує життя!

Катерина Горбунова
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті