Перевірки бізнесу під час воєнного стану: ДРС закликає повідомляти про порушення законодавства

02 Серпня 2022 3:12 Поділитися

Державна регуляторна служба України (ДРС) нагадує, що за номерами тел.: +38 (044) 239-76-28; +38 (044) 239-76-30 суб’єкти господарювання можуть звертатися в разі виникнення питань з приводу:

  • проведення перевірок органами державного нагляду (контролю) в умовах воєнного стану;
  • фіксування факту порушення органами контролю вимог законодавства.

Також таку інформацію можна надсилати на електронну адресу: [email protected].

Окрім того, працює чатбот ДПС «Бізнес під час війни»: t.me/businessWar_bot.

Нагадаємо, що постановою КМУ від 13.03.2022 р. № 303 припинено проведення планових та позапланових заходів державного нагляду (контролю) і державного ринкового нагляду на період воєнного стану, окрім перевірок, які стосуються:

  • запобігання неконтрольованому зростанню цін на товари, які мають істотну соціальну значущість. Такі перевірки дозволяється проводити винятково на підставі рішення центрального органу виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у відповідній сфері;
  • інших сфер діяльності у разі наявності загрози, що чинить значний негативний вплив на права, законні інтереси, життя та здоров’я людини, захист навколишнього природного середовища та безпеки держави.

Крім цього, зупинено проведення документальних, фактичних та камеральних перевірок, що були розпочаті до 24 лютого 2022 р. та не були закінчені до останнього дня календарного місяця (включно), у якому завершиться дія воєнного стану.

Документальні, фактичні та камеральні перевірки, які мали розпочатися в період з 24 лютого 2022 р. та не були розпочаті, переносяться на період до останнього дня календарного місяця (включно), у якому закінчиться дія воєнного стану.

За матеріалами www.drs.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті