ДП «МЗУ» залучено медичну гуманітарну допомогу на суму близько 8 млн дол. США, починаючи з 24 лютого

18 Серпня 2022 3:46 Поділитися

За майже пів року з початку повномасштабної війни команда ДП «Медичні закупівлі України» (далі — ДП «МЗУ») залучила медичну гуманітарну допомогу на суму близько 8 млн дол. США.

Зокрема, партнери з 10 країн світу надали ДП «МЗУ» кровоспинні препарати, аптечки, антибіотики, ліки для онкохворих та інші препарати та медичні вироби, необхідні як бійцям на фронті, так і мешканцям країни. А за підтримки некомерційної організації Enkidu та Посольства України у Великобританії ДП «МЗУ» придбало 400 ВАК-апаратів та 10 тис. витратних наборів для допомоги тяжкопораненим.

«На підтримку України об’єднався весь світ. Це результат, який ми маємо завдяки консолідованій роботі всіх залучених інституцій та волонтерської спільноти, — коментує заступник міністра охорони здоров’я Марія Карчевич. — Дякуємо всім організаціям із цих країн, які миттєво реагують і стають поряд для підтримки кожного українця в нашій сьогоднішній боротьбі».

Адміністрування всієї медичної гуманітарної допомоги, яку отримувала Україна, команда ДП «МЗУ» здійснювала через власну ІТ-систему MedData. Для цього були розроблені спеціальні модулі, які допомогли не тільки автоматизувати процеси, а й більш якісно збирати потребу, відстежувати розподіл і використання отриманого товару в лікарнях у режимі реального часу.

«Ми почали займатися гуманітарною допомогою наступного дня після повномасштабного вторгнення росії. Доправляли ліки будь-якими шляхами: автомобілями, залізницею, навіть річковим транспортом. Спочатку ми вручну збирали потребу від лікарень та військових. Потім було напрацьовано більш системний підхід», — зазначила Тетяна Харченко, заступник генерального директора ДП «МЗУ» з управління клієнтським досвідом та міжнародної взаємодії.

За її словами, спільно з МОЗ, ДУ «Центр громадського здоров’я МОЗ України» та волонтерами підприємство сформувало координаційний штаб: «За 2 тиж команда ДП «МЗУ» розробила комплексне ІТ-рішення для покриття потреб усіх лікарень та обліку всієї медичної гуманітарної допомоги, що надходила в Україну. Завдяки небайдужості наших міжнародних партнерів та якісному розподілу нам вдалося швидко закрити потребу в найнеобхідніших товарах», — прокоментувала Т. Харченко.

ДП «МЗУ» — єдина національна агенція, що забезпечує централізовану закупівлю якісних лікарських засобів та медичних виробів за кошти державного бюджету.

За матеріалами ДП «МЗУ»

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті