Відповідальне самолікування і біомедицина: разом у майбутнє

Біологічна медицина розглядає людину як невід’ємну частину природи, якій властива здатність до саморегулювання та відновлення. Виходячи з цього, завдання терапії полягає у тому, щоб стимулювати власні сили організму, що досягається використанням засобів виключно природного походження. На відміну від традиційної медицини, яка більше орієнтована на усунення проявів захворювання, біологічна медицина акцентує увагу на першопричинах розвитку хвороби, що і розглядається як точка докладання зусиль при боротьбі з недугою.

Специфіка засобів біологічної медицини виключа­є можливість побічної дії на організм. Ми маємо справу з групою препаратів докорінн­о іншого впливу на органи і системи. Їх ефективне використання вимагає формування певного світогляду у лікарів-практиків, провізорів/ф­армацевтів та пацієнтів. Саме в цьому впродовж багатьох років вбачають свою місію Українськ­а Академія Біологічної Медицини та компанія «Каскад-Медікал» (ексклюзивний дистриб’ютор Heel та інших біологічних препаратів в Україні). У рамках реалізації сучасної концепції відповідального самолікування саме інформованість всіх учасників лікувального процесу є запорукою його ефективності.

Самостійне лікування — вимога часу

За висновками дослідження «Лікарські препарати в Україні», здійсненого Київським і­нститутом проблем управління ім. Горшеніна, лише 45,4% наших співвітчизників при купівлі лікарськи­х засобів керуються рекомендаціями лікар­я. Зараз сприяння самолікуванню розцінює­ться як перспективний напрям розвитку фармацевтичної галузі. Так, завдяки тому, що пацієнти із легким нездужанням лікуватимуться самостійно, зменшиться навантаження на лікарів і заклади охорони здоров’я. Медичний персонал зможе зосередит­и свою увагу на наданні допомоги па­цієнтам, які її потребують невідкладно, з’явиться додаткова можливість перерозподілу коштів на потреби галузі охорони здоров’я. Таким чином, у розвитку самолікування можна вбачати неабияку користь для громадськості та держави, при цьому не постраждають інтереси самого пацієнта. Вважається: якщо особа самостійно приймає свідоме рішення, то зростає її усвідомлення і відповідальність за свої дії — досягається бажаний високий ступінь залучення пацієнта до терапії. Проте для того, щоб сповна отримати бажаний ефект і мінімізувати ризики, необхідно, щоб необґрунтоване і безконтрольне застосування ліків було витіснене відповідальним самолікуванням. За умов зростання самосвідомості пацієнта розглядається ще один напрям дій, скерованих на боротьбу із захворюваністю, — самопрофілактика. Вона охоплю­є заходи, направлені на покращання якості життя, зниження ризику загострення хвороби, виявлення чи зменшення вираженості симптоматики, попередження рецидивів захворювання чи перехід його у легшу форму.

Яскравим прикладом допомоги усвідомленому вибору пацієнта можна вважати методи просування на ринок продукції компанією «Каскад-Медікал». Упродовж років вона співпрацює із кінцевим споживачем, щоб сформувати у нього глибоке розуміння засад біологічної медицини та основ безпечного та ефективного застосування антигомотоксичних (комплексних біо­логічних) препаратів торгової марки Heel (Німеччина, Баден-Баден).

Провізор першого столу — порадник № 1

За умов поширення самолікування особливі вимоги постають перед провізорами першого столу — вони перетворюються на спеціалістів у галузі медицини. В рамках реалізації концепції фармацевтичної опіки провізор першого столу несе відповідальність за виявлення симптоматики захворювання, забезпечення індивідуального підходу до призначення лікарського засобу з урахуванням статі, віку, супутніх захворювань і взаємодії ліків, а також за ефективність, безпеку та кінцевий результат медикаментозної терапії. Для того щоб відповідати таким високим вимогам, потрібно приділяти час додатковій освіті. «Каскад-Медікал» спільно з Українською Академією Біологічної Медицини пропонує навчальні заходи для зацікавлених у професійному зростанні фармацевтів і провізорів. Додаткова інформованість працівників аптек стосовно засад біо­логічної медицини і можливостей анти­гомотоксичної терапії корисна не лише з огляду на етичні аспекти. Отримані знання сприятимуть порозумінню зі споживачем, орієнтованим на застосування таких засобів, формуватиметься коло постійних клієнтів, що позитивно вплине на фінансове благополуччя аптечного закладу. Крім того, успішно пролікований і задоволений пацієнт — це особиста перемога провізора та фармацевта.

Біологічні препарати:
безпека та ефективність

Упровадження відповідального самолікування і самопрофілактики дозволяє використовувати препарати ОТС-групи, належність до якої визначається, в першу чергу, фармакологічними властивостями лікарського засобу — доведений профіль безпеки та незначні побічні дії (які рідко виникають). Антигомотоксична продукція від торгової марки Heel повністю відповідає цим вимогам: такі препарати абсолютно безпечні при застосуванні пацієнтами різних вікових груп, вагітними та жінками, що годують грудьми. Можливість виникнення побічних реакцій чи небажана взаємодія з іншими препаратами виключається. Більше того, у випадку поєднання з використанням алопатичних лікарських засобів знижується ймовірність прояву побічної дії останніх. Окрім безпеки, вагомими для пацієнта критеріями вибору є ефективність, економічність та зручність у застосуванні.

Філософія створення ліків торгової марки Heel передбачає не лише вплив на патологічний процес у певному органі чи системі, але й на весь організм з метою усунення можливих причин розвитку захворювання. Завдяки цьому досягається оптимізація терапії, що в кінцевому результаті дозволяє мінімізувати витрати на лікування в цілому.

Доцільність застосування антигомотоксичних препаратів при різних захворюваннях доведено низкою клінічних випробовувань («Застосування препарату Траумель С для лікування травматичних уражень опорно-рухового апарату», 2007 р.; «Препарат Вертігохеель в терапії захитувань, викликаних атеросклерозом», 2005 р.; «Порівняння ефективності та переносимості препаратів Вібуркол та Парацетамол при симптоматичному лікуванні гострих лихоманкових станів у дітей», 2002 р.; «Біологічна терапія серцево-судинних захворюван­ь препаратом Кралонін», 2000 р. тощо).

Таким чином, відповідальне самолікування — сучасна тенденція, розвиток якої вигідний для суспільства, держави, системи охорони здоров’я та пацієнта. Для мінімізації ризиків і досягнення максимальної ефективності постає нагальна потреба у підвищенні загальної інформованості стосовно препаратів, причому фармкомпанії мають активно залучатися до виконання цієї місії. Багаторічний досвід роботи «Каскад-Медікал» доводить доцільність освітнього підходу до просування продукції на ринок. Пропоновані компанією препарати якнайкраще відповідають вимогам щодо безпеки застосування лікарських засобів ОТС-групи, а використання їх в рамках відповідального самолікування доводить свою ефективність, зручність і економічну привабливість.

У новий рік — із новими знаннями!

7 грудня 2010 р. Українська Академія Біологічної Медицини розпочала цикл освітніх програм, орієнтованих на фармацевтів і провізорів першого столу. Отримати детальну інформацію про заходи та час і місце їх проведення можна, звернувшись за e-mail: [email protected] чи за тел.: +38 (044) 452-92-71/72.

Напередодні святкування Нового року прийміть наші найкращі побажання міцного здоров’я, достатку та процвітання. Нехай справджуються всі Ваші мрії та сподівання, і новий рік стане роком нових звершень!

З повагою Biologische Heilmittel Heel GmbH і ТОВ «Каскад-Медікал»

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Ароматерапия, или Приятное облегчение симптомов простуды

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті