Михайло Радуцький озвучив плани Комітету в законотворчій діяльності

07 Вересня 2022 3:18 Поділитися

Портал Верховної Ради України повідомляє, що Комітет з питань здоров’я нації спільно з Міністерством охорони здоров’я наразі працює над законопроєктами про медичний канабіс та медичні вироби. При цьому законопроєкт про медичний канабіс спрямований на допомогу тяжкохворим пацієнтам, які потребують відповідного знеболювання та лікування. За словами голови Комітету Михайла Радуцького, даний законопроєкт підтримують майже всі фракції.

Крім того, Комітет спільно з МОЗ також працює над розробкою законопроєкту про медичне самоврядування, мета якого — ввести європейську систему, де рішення, наприклад щодо видачі ліцензії на лікарську практику, будуть видавати лікарські палати. Проєкт планується подати в Парламент на початку наступного року.

Також він розповів, що Комітет працює над запровадженням медичного страхування. Однак дане питання комплексне, і без проведення податкової реформи вирішити його неможливо. Адже коли в країні 60% осіб отримують «чорну» зарплату, неможливо ввести медичне страхування, фінансування якого відбувається за рахунок відрахувань із заробітної плати.

За матеріалами www.rada.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті