Безбар’єрний доступ України до фармринку ЄС є одним з ключових напрямків співпраці в галузі медицини — МОЗ

Віктор Ляшко, міністр охорони здоров’я України, взяв онлайн участь у зустрічі міністрів охорони здоров’я країн Європейського Союзу (ЄС) під головуванням міністра охорони здоров’я Чехії. До зустрічі також долучилися Комісар ЄС з питань охорони здоров’я, директор Європейського регіонального бюро ВООЗ та представники інших європейських інституцій.

Ключовими темами для обговорення стали питання підтримки та співпраці між країнами ЄС та Україною в галузі медицини. Зокрема, йшлося про безбар’єрний доступ до фармацевтичного ринку ЄС, медичну евакуацію та реабілітацію українських пацієнтів з мінно-вибуховими травмами та тяжкими захворюваннями, відновлення інфраструктури системи охорони здоров’я після руйнувань.

У ході зустрічі міністр наголосив, що від початку війни Україна отримала тисячі тонн гуманітарної допомоги від партнерів з ЄС. «Точно так само, як західне озброєння допомагає нам тримати стрій і вести оборону, західне обладнання, лікарські засоби допомагають нам переживати виклики, які в умовах війни мало не щоденні», — наголосив В. Ляшко. Також сторони обговорили питання навчання у ЄС українських спеціалістів для розвитку систем реабілітації і психічного здоров’я, адже кількість травмованих людей внаслідок війни лише зростає.

Також однією з ключових тем, на яку міністри звернули увагу, став енергошантаж усієї Європи, який наразі активно застосовує росія, маніпулюючи тим, що Європу чекає важка зима без російського газу. За словами В. Ляшка, такі дії країни-терориста мають лише одну мету — викликати невдоволення у населення європейських країн та відволікти їх увагу від війни.

«Однак європейські партнери запевнили, що готові й надалі підтримувати Україну та українських переселенців, які вимушено покидають території, де точаться бойові дії. Також Європа продовжить надавати підтримку медичній системі та забезпечувати українські лікарні необхідним обладнанням та ліками», —  наголошується в повідомленні.

За матеріалами та фото
moz.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті