Інфляція та геополітичні події заважають відновленню систем охорони здоров’я після кризи COVID-19 — GlobalData

12 Вересня 2022 5:52 Поділитися

За даними аналітичної компанії GlobalData, зростання інфляції та криза вартості життя, спричинені пандемією коронавірусу, а також геополітичними подіями (зокрема широкомасштабною війною в Україні), продовжують кидати виклики системам охорони здоров’я. За результатами опитування, проведеного спеціалістами компанії, 31% респондентів вважають, що найбільше від інфляції та зростання витрат постраждали ланцюги постачання, 21% — робоча сила, 17% — цикл доходів. Очікується, що ці проблеми спричинять сповільнення «післяковідного» відновлення.

Інфляційна спіраль впливає на майже кожну складову глобальних ланцюгів постачання, і сектор охорони здоров’я не застрахований від цього. Зростання витрат на енергію, сировину й матеріали, обладнання, нестача робочої сили створюють безпрецедентний тиск на сектор охорони здоров’я.

Урте Якімавічюте (Urte Jakimaviciute), старший директор з маркетингових досліджень GlobalData, коментує: «Ще до COVID-19 системи охорони здоров’я часто критикували за недостатню стійкість та економічну ефективність, а також брак стратегії. Пандемія COVID-19 привернула увагу до проблем сектору охорони здоров’я, змусивши швидко реагувати, мати справу зі зростанням кількості пацієнтів, уражених хворобою, а також з відставанням та затримками в наданні неекстрених медичних послуг. Незважаючи на те що уряди країн, у тому числі Великобританії та США, збільшили витрати на системи охорони здоров’я, їм все одно буде важко досягти своїх цілей через нестачу персоналу, зростання цін на матеріали та збільшення операційних витрат».

За матеріалами www.globaldata.com

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті