Додатковий збір на імпортні медичні вироби не буде запроваджено — Асоціація AMOMD® про офіційну позицію Мінфіну

19 Вересня 2022 3:38 Поділитися

Асоціація «Оператори ринку медичних виробів»® AMOMD® (далі — Асоціація) цим пресповідомленням доводить до відома громадськості інформацію про актуальний стан реалізації урядової ініціативи щодо розробки законопроєкту про запровадження 10% збору на валютно-обмінні операції для купівлі всіх імпортних товарів та послуг (далі — Законопроєкт).

Відповідно до листа Міністерства фінансів України (Мінфін) від 16.09.2022 р. № 11210-11-10/20966, який отримано Асоціацією на виконання доручення Секретаріату Кабінету Міністрів України від 11.08.2022 р. № 16162/0/2-22 та проведення відповідного скликання, ініціатором пропозиції щодо запровадження оподаткування операцій з переказу іноземної валюти за межі України є Національний банк України (НБУ).

Запропонована НБУ ініціатива щодо введення додаткового оподаткування імпорту не була підтримана бізнес-спільнотою та отримала негативну оцінку, зокрема, Міністерства економіки України, Міністерства аграрної політики та продовольства України, Міністерства цифрової трансформації України.

Отже, офіційна позиція на сьогодні — зазначена ініціатива наразі не знайшла практичного втілення.

Нагадаємо, що 3 серпня 2022 р. Асоціації стало відомо, що Кабінет Міністрів України нині розробляє Законопроєкт про запровадження додаткового збору на купівлю іноземної валюти імпортерами. Асоціація та її члени виступили з публічним несхваленням та висловили глибоку стурбованість у зв’язку з анонсуванням розробки такої законодавчої ініціативи.

З метою превентивного захисту прав та законних інтересів членів Асоціація зверталася на адресу Уряду України та профільного міністерства і Державної регуляторної служби України з проханням виключити зі сфери дії Законопроєкту медичні вироби, в тому числі медичне обладнання/медичну техніку, як товари, що мають високу соціальну значущість, та імпорт яких в умовах воєнного стану та COVID-19 є критичним.

Асоціація «Оператори ринку медичних виробів»® AMOMD® продовжує працювати в умовах воєнного стану, завжди відкрита до співпраці та готова надавати всю необхідну підтримку та допомогу зі свого боку у зв’язку з цим питанням.

Пресслужба Асоціації «Оператори ринку медичних виробів»® AMOMD®

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті