Англійські фармацевти успішно закривають до 80% направлень невідкладної допомоги

24 Жовтня 2022 3:27 Поділитися

Британський «Pharmaceutical Journal» публікує деякі результати пілотного проєкту запровадження Консультаційної служби громадських фармацевтів (Community Pharmacist Consultation Service — CPCS) в рамках Національної служби охорони здоров’я (National Health Service — NHS) Англії.

Так, фармацевти успішно завершили (закрили) свої консультації більше ніж у ¾ випадків. Пацієнтів до аптек направлено із закладів швидкої та невідкладної медичної допомоги.

Пілотний проєкт, який тривав з 1 листопада 2021 до 30 вересня 2022 р., дозволив направляти в громадські аптеки пацієнтів для допомоги при незначних захворюваннях і термінового відпуску ліків. Попередні результати свідчать, що громадські аптеки закрили 77% направлень із закладів швидкої та невідкладної допомоги. У тому числі 34% пацієнтів отримали лише відповідну консультацію, 33% — також ліки, а 10% отримали допомогу згідно з рекомендаціями щодо попередньо визначених груп пацієнтів (patient group direction).

З решти пацієнтів, які отримали консультацію фармацевта, 15% були направлені до іншого клініциста, 7% — до іншого медичного закладу, а 0,7% — назад у службу швидкої допомоги. Відповідно до специфікації пілотної послуги аптеки отримують 14 фунтів стерлінгів за завершену консультацію.

Зазначено також, що 92% пацієнтів, яким було запропоновано направлення згідно з CPCS, погодилися із цим. У невеликої кількості тих, хто відмовився, причини включали небажання залишати заклад невідкладної допомоги або побоювання, що їх стан не підходить для лікування у фармацевта.

У рамках Контрактної угоди про місцеву аптеку на 2022/2023 та 2023/2024 рр., про яку було оголошено 22 вересня 2022 р., з березня 2023 р. пілотний проєкт буде поширено в усіх громадських аптеках Англії. Остаточний звіт про результати пілотного дослідження буде опубліковано в листопаді 2022 р.

За матеріалами pharmaceutical-journal.com

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті